Ексклюзиви
понеділок, 15 лютого 2010 17:21

Через негоду жінці довелось народжувати на автозаправці

Через негоду жінці довелось народжувати на автозаправці

У Хмельницькій та Полтавській областях 4 вагітних жінок рятувальники МНС визволили зі снігових заметів. Одна з них не дочекалась поки доїде до лікарні і народила у дорозі.

На Хмельниччині у 25-річної Людмили Бондарук з села Мякоти Ізяславського району пологи прийняли рятувальники. Її віз чоловік до районної лікарні. Через негоду змушений був зупинитися на автозаправці.

У жінки почалися перейми. Працівники автозаправки викликали швидку, але вона застрягла у заметах. Довелося подзвонити рятувальникам, щоб вони допомогли лікарям доїхати до породіллі.

Керівник прес-служби обласного управління МНС Андрій Козак розповів, що жінка народила в підсобному приміщенні заправки не дочекавшись лікарів.

"Чув, що дівчинку планують назвати Сніжаною. Мати і дитина почуваються добре", - зазначив він.

Схожі випадки трапились на Полтавщині.

Із триметрових снігових заметів рятувальники визволяли 35-річну вагітну Оксану Іващенко з села Гільці Чорнухинського району. У суботу вночі посеред снігу жінка, в якої почалися перейми, знаходилася близько 10 годин.

В управлінні МНС повідомили, що у снігу застрягли рятувальники, які поїхали її визволяти, і місцевий підприємець, який хотів допомогти. Голова сільради обдзвонив увесь район, підняли бульдозери, щоб пробити дорогу.

"Вона почувалася нормально, спасибі еменесникам, допомогли. Це ж не перша дитина. У нас уже двоє синів є, у школу ходять, - розповів чоловік Іван Іващенко. - Ми поїхали на своїй машині, застряли між Гільцями і Чорнухами".

Майже опівдні жінка потрапила в Лохвицьку райлікарню і народила дівчинку.

Вагітних 22-річну Діану Тимошенко та 23-річну Світлану Безотосну з села Вільниця Чутівського району теж доправляли до пологового будинку пожежними машинами.

"У нас понамітало снігу по два метри. А тоді ще увечері в п"ятницю передали сводку, що буде знову заметіль. У доньки прихопило нирки, - розказує мати Діани Тимошенко Ніна Євгенівна. - Куди її на ніч залишати. А у Свєти на понеділок був срок. У селі ж немає ні медикаментів, нічого. Виїхали увечері й застряли".

Швидка теж не могла дістатися. Викликали рятувальників. Близько години вони пробивалися через заметіль до засніженого села, яке знаходиться на відстані 35 кілометрів від райцентру. Потім жінки 6 годин сиділи у пожежному автомобілі, доки не прочистили дорогу. Їх закутали в одіяла. Завідувачка пологовим відділенням тримала з ними телефонний зв"язок. Місцями рятувальникам доводилося вручну штовхати машину майже до Чутового.

Світлана Безотосна має народити сьогодні. У Діани пологи мають бути за місяць.

Снігопади на Полтавщині почалися минулого вівторка. Тривали кілька днів. Місцями понамітало до двох метрів снігу. Приміські дороги райавтодори не чистять, бо немає коштів. У селах справляються місцевою технікою. За словами заступника губернатора Андрія Баранова, дороги державного та міжрайонного сполучення на ранок понеділка були розчищені.

Зараз ви читаєте новину «Через негоду жінці довелось народжувати на автозаправці ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути