Ексклюзиви
понеділок, 16 лютого 2009 09:28

Через кризу в Україні посилиться контроль Московського патріархату - експерти

Через кризу в Україні посилиться контроль Московського патріархату - експерти

Президент Української асоціації релігійної свободи Віктор Єленський вважає, що новий предстоятель Російської православної церкви Патріарх Московський і всього Русі Кирил не допустить автокефальності Української церкви, навпаки, посилить контроль Московського патріархату.

"Московський патріарх повністю відданий ідеї великої Росії. Очевидно, що він хоче бути для церкви тим, ким був Путін для Російської Федерації. Тому я думаю, ніяких кроків, які б відпустили Українську церкву з-під контролю Московського патріархату, він не зробить", - відзначив експерт в ефірі української служби радіо "Німецька хвиля" в понеділок.

В.Еленський переконаний, що на церковні відносини проектуватимуться політичні відносини України і Росії, і постійні українські політичні кризи будуть не на користь Київського патріархату.

Президент Української асоціації релігійної свободи впевнений, що патріарх Кирилл не допустить, аби до дискусії про автономію Української православної церкви долучилися Константинопольський патріарх чи інші глави помісних церков.

"Очевидно, що пропонуватиметься нова модель відносин до Київського патріархату, але в жодному разі не партнерська. Це буде жорсткіша модель, що українці мають покаятися і повернутися в цю церкву, з якої вони вийшли", - каже Єленський.

Експерт відзначив, що найближчим часом Московський патріархат посилить в Україні місіонерську діяльність і активніше працюватиме з українською паствою.

За матеріалом Интерфакс-Украина, Німецька хвиля

Зараз ви читаєте новину «Через кризу в Україні посилиться контроль Московського патріархату - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути