четвер, 20 березня 2014 15:14

Ціна бронежилета — 12 тисяч: на що ідуть гроші військовикам?

Ціна бронежилета — 12 тисяч: на що ідуть гроші військовикам?
Фото: http://www.lvivpost.net

Гроші для військовослужбовців продовжують збирати різні структури. Окрім того, що оприлюднено мобільний номер, куди можна телефонувати і таким чином пересилати гривні, у Львові для військових кошти збирають у церквах, перераховують медики. Про допомогу і самі попросили прикордонники, які їдуть служити на східний кордон. Що є найнеобхідніше для українського війська і на що в першу чергу ідуть зібрані гроші, Gazeta.ua розпитала в Олександра Поронюка, керівника західного Регіонального медіа-центру Міністерства оборони.

"Не треба малювати українського солдата, як голодного. За останні 4 роки ми мали два неукраїнських міністри. Як вони могли дбати про українську армію? Я вже не кажу, що і попередні 18 років нічого не робилося для розвитку. Навпаки, нас сприймали, як ресурс вторинного ринку: треба робити дороги — давайте військових, треба гасити техногенну катастрофу — чомусь залучають наше відомство а не профільне. Від нас забирали наші будівлі і передавали їх іншим відомствам, розкрадали наші землі. Насправді ж армія — це держава в державі. Тут є 500 спеціальностей: будівельники, інженери, лікарі, медики, комп'ютерщики. І на кожну галузь потрібні фінанси для її розвитку".

Сьогодні для рядового вояка, щоб він міг іти захищати країну, необхідні елементарні засоби захисту — бронежилети, каски. Також спальники, засоби зв'язку, перелічує підполковник. Адже у полях, на полігонах немає мобільного зв'язку, потрібні сучасні радіостанції.

"Щоб не волокти зі собою мобільні електростанції радянського зразка, які важать кілька тонн, потрібно закупити сучасні тп легкі. Дуже приємно, що до командирів частин приходять підприємці і пропонують акумулятори для машин, мастила для техніки. Це теж дуже потрібно. Люди навіть просять не називати їх прізвища, а роблять це анонімно. Гарнізонний храм Петра і Павла у Львові закупив нам бронежилети. Вартість бронежилета — 12 тисяч гривень. А ціна йому - людське життя," - додав Поронюк.

Зараз ви читаєте новину «Ціна бронежилета — 12 тисяч: на що ідуть гроші військовикам?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути