понеділок, 31 травня 2021 22:17

"Це ганьба на весь світ" - Михайла Слабошпицького не можуть поховати

"Це ганьба на весь світ" - Михайла Слабошпицького не можуть поховати
Письменник, літературознавець і громадський діяч Михайло Слабошпицький помер 30 травня. Йому було 74 роки. ФОТО: Facebook

Літературознавець і прозаїк Михайло Слабошпицький помер 30 травня. Його хочуть поховати на Байковому кладовищі. Але адміністрація Києва не дає на це дозволу.

Про це у Facebook написала дружина Михайла Слабошпицького Світлана Короненко.

"Корумповане місто Київ. Родина не може поховати Михайло Слабошпицький, тому що адміністрація Кличка не дає дозволу поховати письменника на Байковому кладовищі. Це я відповідаю усім, хто цікавиться місцем і часом поховання мого чоловіка, видатного українського письменника Михайла Слабошпицького!", - написала вона.

Пост Світлани Короненко активно коментують.

"Як таке може бути? Це ганьба", - пише Світлана Кресак.

"Пане Кличко! Ваші підлеглі,очевидно, хочуть великого хабара.А Ви дайте їм чарівного пенделя. Київ тому і Київ, що в ньому трапляються такі люди, як Михайло Слабошпицький, які гідно живуть і працюють. І місто має гідно проводжати в засвіти, приростаючи їхніми добрими справами", - зазначила Любов Голота.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Український письменник — дерево, яке виросло не там і не так ": сім цитат Михайла Слабошпицького

"Це ганьба на весь світ. Михайла знають далеко за межами України. Лауреат премії імені Шевченка не удостоївся бути похованим на Байковому кладовищі? Вони хоч знають, хто такий Михайло Слабошпицький?!" - прокоментувала допис Віра Кульова.

Михайло Слабошпицький помер у 74 роки. Він - член Національної спілки письменників України, лауреат національної премії імені Тараса Шевченка (2005), за роман-біографію "Поет із пекла". Серед його робіт – документальна, публіцистична та біографічна проза, а також численні твори для дітей. Його син Мирослав є відомим українським кінорежисером, дочка Іванна – журналісткою.

Зараз ви читаєте новину «"Це ганьба на весь світ" - Михайла Слабошпицького не можуть поховати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути