пʼятниця, 10 квітня 2020 11:55

Чат-бот МВС допоможе протидіяти домашньому насильству на карантині

Міністерство внутрішніх справ України запустило в месенджері Telegram чат-бот #ДійПротиНасильства. Його завдання допомогти протидіяти домашньому насильству в умовах карантину.

Автор: npu.gov.ua
  МВС запустило чат-бот щодо протидії домашньому насильству © Офіційний сайт Національної поліції: https://dp.npu.gov.ua/news/Informacziya/mvs-zapustilo-chat-bot-shhodo-protidiji-domashnomu-nasilstvu-v-umovax-karantinu-katerina-pavlichenko/
МВС запустило чат-бот щодо протидії домашньому насильству © Офіційний сайт Національної поліції: https://dp.npu.gov.ua/news/Informacziya/mvs-zapustilo-chat-bot-shhodo-protidiji-domashnomu-nasilstvu-v-umovax-karantinu-katerina-pavlichenko/

"Він надає можливість зв'язуватися зі службами поліції, телефонувати на лінію 102, а також містить інформацію про інші гарячі лінії, які можуть надати консультацію у випадку домашнього насильства. Крім того, особа може отримати в режимі онлайн безкоштовну правову допомогу юристів", - повідомляє заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко.

Зазначає, що з початку введення карантину кількість повідомлень щодо домашнього насильства не збільшилася. Однак не варто ігнорувати цей напрямок роботи поліції.

"Ми розуміємо, що це може бути обумовлено низкою факторів. З одного боку, вимушена ізоляція та перебування разом із кривдником в одному приміщені не завжди дає можливість особі, яка страждає від домашнього насильства, викликати допомогу. З іншого боку, зазвичай, постраждалі повідомляють на 102 не за першої ситуації домашнього насильства, а часто це відбувається тоді, коли конфлікт сягає максимальної напруги і існує безпосередня загроза життю та здоров'ю. До цього ще додається невизначеність щодо тривалості карантину", - говорить Павліченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні суд уперше покарав за домашнє насильство

Відтак МВС та Національна поліція підготували план безпеки, який включає ряд рекомендацій для людей, у яких під час самоізоляції є ризик постраждати від домашнього насильства. Зроблено максимально лаконічно, з доступним викладом. Їх поширили в інформаційному просторі. Крім того, розміщуватимуть на дошках оголошень поблизу житлових будинків.

Жертви домашнього насилля під час карантину опинилися буквально в пастці. Жінки не мають можливості звернутися по допомогу. З початком карантину благодійні організації та поліція б'ють на сполох через потенційний сплеск сімейного насильства. Перебуваючи вдома під контролем свого кривдника, жертви стають більш уразливими, тому що не можуть вийти із дому. Крім того, численні дослідження виявили, що емоційно напружені події можуть призвести до посилення агресивної поведінки вдома.

Зараз ви читаєте новину «Чат-бот МВС допоможе протидіяти домашньому насильству на карантині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути