четвер, 13 серпня 2009 14:16

Частина киян вже сидить без води, на цьому "покарання" не закінчиться (ФОТО)

Частина киян вже сидить без води, на цьому "покарання" не закінчиться (ФОТО)

Не встигли кияни вдруге отримати платіжки з підвищеними тарифами, як їх порадували ще однією новиною. Мовляв, діставайте знову каструльки і тазики - гарячої води не буде, невідомо скільки.

На житлових будинках у Деснянському районі ЖЕКи розвісили оголошення, в яких йдеться, що у зв"язку з боргом (вказано який) за послуги житло-комунального господарства, "Київенерго" з 13 серпня відключить гаряче водопостачання.

У ЖРЕО-403 підтвердили, що це вони розвісили повідомлення, оскільки борги за компослуги величезні.

"Так, це наші оголошення. Вони розвішені по всьому району. Не знаю, як там по Києву, але по Дніпровському району всюди. Ми нічого не відключаємо, це робить "Київенерго", а наша справа повідомити людям", - сказала по телефону начальник ЖРЕО-403, але назватися відмовилася.

Вона наголосила, що, за даними ЖРЕО, за минулий місяць за компослуги розрахувалися лише близько 50% споживачів, частина з яких платили за старими тарифами.

"Але борг, який зазначений (в оголошеннях) це не борг у зв"язку з підвищенням тарифів, він тягнеться вже давно", - сказала начальник ЖЕО.

За її словами, відключення води - це не просто залякування, це реальні заходи, які вже вживаються, і частина будинків Дніпровського району вже сидить без води через борг.

Вона також наголосила, що на цьому "покарання" не закінчаться.

"Що стосується зупинки ліфтів чи вивезення сміття - це дійсно може статися. Дотацій ніхто не дає, люди не платять, у нас працівники ще за травень зарплату не отримали, а послуги надавати треба", - сказала начальник ЖЕО.

Інформацію про відключення будинків-боржників від гарячого водопостачання підтвердили і в "Київенерго", наголосивши, що роблять це з відома і Головного інформаційно-обчислювального центру і Київської адміністрації.

"Ми зараз дійсно відключаємо боржників. Але про це знають і районні адміністрації, і Київська адміністрація і ГІОЦ. Вони списки боржників склали і нам передали. А наші працівники виконують", - сказав прес-секретар "Київенерго" Олексій Дьомін.

На запитання, що робити людям, які справно і вчасно платять за компослуги, чому вони повинні страждати через боржників, Дьомін не відповів, пославшись на обідню перерву.

"Це дійсно проблема. Її треба вирішувати", - сказав начальник прес-служби компанії, пообіцявши, що по обіді з"ясує, як керівництво збирається вирішувати цю проблему.

За матеріалом Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Частина киян вже сидить без води, на цьому "покарання" не закінчиться (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути