вівторок, 28 липня 2009 18:45

Киянам пояснили, як заплатити за старими тарифами

Киянам пояснили, як заплатити за старими тарифами

Кияни можуть заплатити за житлово-комунальні послуги за старими тарифами, взявши в банку чистий бланк платіжки. Про це сьогодні заявив журналістам перший заступник Міністра з питань ЖКГ Орест Лотоцький.

О.Лотоцький, зокрема, відзначив: "Можна сьогодні платити і за новими платіжками, і, ви знаєте, що Київ впровадив цікаву схему, щоб приходити в банк, брати чисту платіжку і заповнювати її за старими тарифами. Але в будь-якому випадку буде зроблений перерахунок. Або потім банк дорахує те, що ви не заплатили, або зарахує ті платежі, які ви зробили за новими платіжками, врахує в майбутні платежі".

У той же час, він підкреслив, що якщо сума платежу за житлово-комунальні послуги перевищить вже оплачену, пеня нараховуватися не буде.

Крім того, О.Лотоцький пояснив, що Кабмін поки тільки припинив введення нових тарифів в столиці і звернувся до Президента з проханням відмінити їх, оскільки, згідно із законодавством, це може зробити тільки глава держави.

Нагадаємо, тарифи на комунальні послуги у Києві підвищилися з 1 червня.

Однак Шевченковський районний суд столиці зупинив дію розпоряджень міськадміністрації про підвищення тарифів ЖКГ. 17 липня Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про скасування нових тарифів на комунальні послуги в столиці і направив рекомендації Президенту України Віктору Ющенку відмінити відповідні розпорядження міськадміністрації. Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко закликала киян не платити за підвищенними владою Києва тарифами на житлово-комунальні послуги.

При цьому столична влада заявила про наміри відстоювати нові комунальні тарифи в суді і 27 липня Київський апеляційний адміністративний суд своїм рішенням повернув нові комунальні тарифи.

За матеріалом Ліга

Зараз ви читаєте новину «Киянам пояснили, як заплатити за старими тарифами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути