середа, 12 серпня 2009 11:34

Черновецький вважає, що ніхто не вправі скасувати його тарифи

Черновецький вважає, що ніхто не вправі скасувати його тарифи

Мер Києва Леонід Черновецький заявляє, що встановлення тарифів на послуги ЖКГ у Києві - це компетенція Київської адміністрації, тому ніхто не має права вмішуватися в його розпорядження.

Так під час інтернет-конференції на "Лізі" він прокоментував рішення Кабінету міністрів щодо призупиненя дії підвищених тарифів на компослуги у Києві.

"Хочу сказати з повною відповідальністю про те, що встановлення тарифів - це компетенція винятково виконавчого органу Київради, і ніхто не вправі втручатися ні в порядок, за яким ці тарифи призначаються, ні в мої розпорядження. Це неправильно, це незаконно, це антиконституційно. Це просто політичні заяви і більше нічого", - сказав мер.

За його словами, дії уряду продиктовані майбутніми президентськими виборами.

"В умовах, коли попереду президентські вибори, зрозуміло, що будь-яке рішення головних діючих осіб у країні, що претендують на майбутнє президентське крісло, залежить від політичної кон"юнктури. Зрозуміло, що ніхто з майбутніх президентів сьогодні за нові тарифи виступати не буде, тому що автоматично губляться голоси. І по-людськи мені це зрозуміло", - сказав Черновецький.

Водночас він наголосив, що не сприймає рішення уряду таким, що відповідає закону, тому його розпорядження про підвищення тарифів не може бути скасоване.

"Я не сприймаю жодні нормативні рішення жодних органів, що стосуються тарифів, такими, що відповідають законам. Тому моє розпорядження залишається в силі, ніхто його не вправі скасувати", - сказав мер.

Відповідаючи на питання, як, на його думку, відреагує на постанову Кабміну президент, Черновецький відповів: "Що стосується реакції Президента на постанову Кабміну, це буде рішення самого Президента і я коментувати його не стану. Нічого такого, є моє рішення як голови виконавчої влади, і воно буде по Києву дотримуватися".

За матеріалом Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Черновецький вважає, що ніхто не вправі скасувати його тарифи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути