вівторок, 06 травня 2008 08:32

Буревій у Бірмі забрав життя майже 4 тисяч людей

Майже до 4 тисяч зросла кількість жертв циклону "Наргіс", який налетів 3 травня на Бірму, коли швидкість вітру сягала 190 км/год. Як передають державні засоби масової інформації, загинули 3 969 чоловік, з яких переважна більшість - жителі найбільшого міста країни Рангуна і регіону Ірравадді.

Ще майже 3 тисячі осіб вважаються в Бірмі зниклими без вісти.

Раніше, у понеділок вранці, державні ЗМІ оцінювали число загиблих трохи більш як 350 осіб.

При цьому спостерігачі підкреслюють: кількість жертв стихії може зростати й надалі - з просуванням рятувальників по районах, які виявилися відрізаними від зовнішнього світу.

Зоною стихійного лиха оголошено п"ять районів Бірми.

За словами представника управління ООН з надзвичайних ситуацій Річарда Хорсі, даху над головою і питної води терміново потребують кілька сотень тисяч бірманців. Проте, додав він, точно оцінити кількість потерпілих неможливо, оскільки в результаті удару стихії значних пошкоджень завдано дорожній мережі і телефонній системі.

ООН та міжнародні гуманітарні організації вже направили до найбільш постраждалих районів свої команди експертів, хоча й не отримували офіційного прохання про допомогу з боку правлячої у Бірмі військової хунти.

Під загрозою зриву опинився і перший за 20 років військового правління загальнонаціональний референдум з нової конституції, призначений на 10 травня.

Циклон зруйнував тисячі будівель. Найбільше постраждали селища в дельті річки Іраваді, де зруйновано понад 20 тисяч будинків. За даними державного телеканалу Мьянми, в одному тільки селищі Лабутта в дельті річки Іраваді зруйновано 75% будинків, майже у всіх уцілілих будівлях поривами вітру зірвані дахи.

Найбільше місто з населенням у 3 млн чоловік і ділова столиця цієї країни – Янгон - досі залишається без зв"язку із зовнішнім світом. Там не працюють телефони, немає доступу в Інтернет, повідомляє Би-Би-Си.

Зараз ви читаєте новину «Буревій у Бірмі забрав життя майже 4 тисяч людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути