Ексклюзиви
понеділок, 05 травня 2008 14:04

Брюссель "серйозно стурбований" планами Росії щодо Грузії

Європейський Союз "серйозно стурбований" останніми подіями, що посилили напруженість між Грузією і Росією.

Про це говориться в поширеній сьогодні заяві головуючої в ЄС Словенії, передає "Новости-Грузія".

У заяві наголошується, що Євросоюз, зокрема, стурбований у зв`язку з оголошеними Росією планами розмістити додаткові сили миротворців у невизнаній республіці Абхазія, а також інцидентами зі знищенням грузинського безпілотного літака-розвідника в повітряному просторі Грузії 20 квітня.

"Євросоюз закликає всі сторони утриматися від будь-яких кроків, які можуть посилити напруженість, і закликає сторони вжити заходів для відновлення довіри", - говориться в заяві ЄС.

У документі наголошується на прихильності Євросоюзу суверенітету, незалежності і територіальній цілісності Грузії, а також заявляється про підтримку міжнародних зусиль щодо мирного врегулювання конфліктів в Абхазії і Південній Осетії та готовність сприяти цьому процесу.

Як повідомляв УНІАН, до невизнаної республіки введено додатковий контингент миротворців. Міноборони Росії заявило, що необхідність збільшення особового складу КСПМ у межах чисельності, визначеної рішенням Ради глав держав СНД від 22 серпня 1994 року, продиктована розвитком подій в зоні грузино-абхазького конфлікту.

Грузія, що вже неодноразово звинувачувала Росію в порушенні її повітряного простору, заявила, що її безпілотник 20 квітня був збитий над Абхазією російським МіГ-29. ВПС Росії ці твердження назвали "вигадкою". Абхазія зі свого боку заявила, що це її ППО знищили безпілотний літак, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Брюссель "серйозно стурбований" планами Росії щодо Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути