Ексклюзиви
четвер, 06 вересня 2007 15:31

Британські винищувачі вилетіли на перехоплення російських бомбардувальників

Винищувачі "Торнадо" британських Королівських ВВС вилетіли на перехоплення восьми російських бомбардувальників, що наближаються до повітряного простору Великобританії..

НАТО виявило групу російських стратегічних бомбардувальників Ту-95 вранці 6 вересня. Британські перехоплювачі злетіли з авіабази Лімінг в Йоркширі. Після цього російські літаки змінили курс і попрямували назад.

В той же час представник озброєних сил Норвегії також заявив, що норвезькі винищувачі супроводжували вранці 6 серпня вісім російських бомбардувальників, які летіли в міжнародному повітряному просторі з Баренцева моря до Атлантики, а потім повернули назад.

Раніше начальник служби інформації і суспільних зв"язків ВВС Олександр Дробишевський заявив, що патрулювання над Атлантичним, Тихим і Північно-Льодовитим океанами здійснюють 14 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС за підтримки танкерів, що літають.

Дробишевський відзначив, що літаки знаходяться в повітрі по 17 годин. Вони літають над нейтральними водами, не наближаючись до меж іноземних держав. По словах Дробишевського, в кожному польоті російські бомбардувальники супроводжують винищувачі НАТО.

Представник ВВС Росії уточнив, що шість літаків вже зробили посадку на аеродроми, а ще вісім залишаються в повітрі, повідомляється на сайті британського телеканалу Sky News.

Зараз ви читаєте новину «Британські винищувачі вилетіли на перехоплення російських бомбардувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути