Ексклюзиви
пʼятниця, 20 липня 2007 14:14

Російські бомбардувальники знов зустрілися з британськими винищувачами

Британські і норвезькі винищувачі в п"ятницю, 20 липня, чотири рази вилітали назустріч російським стратегічним бомбардувальникам, які виконували польоти над нейтральними водами.

Колишній головком ВПС РФ, генерал армії Петро Дейнекін назвав "звичайним явищем" практику підльоту винищувачів інших країн до російських літаків. За його словами, це робиться для того, щоб визначити, чи є на борту літаків, що перевіряються, випромінюючі прилади.

Дейнекін підкреслив, що Росія володіє такими ж правами на виконання подібних польотів, як і інші країни, "і не треба робити з цієї події сенсацію".

Нещодавно британські ЗМІ повідомили про направлення двох винищувачів Tornado для перехоплення двох російських стратегічних бомбардувальників Ту-95, що прямували у бік повітряного простору Великобританії. Як заявив, представник королівських ВПС російські військові літаки часто літають біля норвезьких кордонів, проте, за його словами, це було "дуже незвичайно, що вони відхилилися так далеко на південь у бік Шотландії", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Російські бомбардувальники знов зустрілися з британськими винищувачами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути