пʼятниця, 29 липня 2011 17:27

Британські вчені таємно схрещували людей з тваринами

Британські вчені таємно схрещували людей з тваринами

Член палати лордів британського парламенту лорд Елтон розсекретив таємні досліди вчених зі схрещування ембріонів людини й тварин. Дослідники таємно проводили ці експерименти протягом трьох років.

Експерименти з вирощування гібридних особин велися в трьох лабораторіях - Кінгс-коледжі (Лондон), Ньюкаслському університеті (місто Ньюкасл-апон-Тайн, графство Тайн) та університеті Уорвік (розташований в центральній частині Англії, на кордоні графств Ковентрі та Ворвікшир).

Починаючи з 2008 р. біологам вдалося виростити 155 ембріонів, в яких закладений змішаний генетичний матеріал людини й тварин. Проводити такі експерименти вченим дозволили поправки в законах про запліднення людини й про ембріологію, які були прийняті британським парламентом в тому ж 2008. Дослідники стверджують, що завдяки створеним ним химерам вдасться отримати стовбурові клітини, які можуть допомогти в боротьбі з невиліковними хворобами.

Лорд Елтон розкритикував учених. За його словами, проведені ними досліди ніколи не можуть бути виправдані з етичної точки зору і є ганьбою для всієї Британії. Не переконав політика і добрий намір експериментів, про який заявляли вчені, а саме - створення нових ліків. Лорд Елтон назвав такі виправдання емоційним шантажем.

Відзначимо, що в даний час роботи по схрещуванню генів людини й тварин припинені, але зовсім не через заборони: вченим не вистачає фінансування. Дослідники впевнені, що в майбутньому їм вдасться продовжити свої досліди.

Зараз ви читаєте новину «Британські вчені таємно схрещували людей з тваринами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути