понеділок, 16 липня 2007 08:06

Британія може позбавити росіян віз

Великобританія в понеділок має намір завдати "важкого" у відповідь удару по Росії у зв"язку з відмовою екстрадирувати в королівство підприємця Андрія Лугового, обвинуваченого у вбивстві колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка.

Відповідь, яка в понеділок запропонує парламенту глава відомства Девід Мілібенд, буде "важкою". Може йтися про висилку дипломатів і введення обмежень візового характеру.

Сам Мілібенд в неділю заявив лише, що вбивство Литвиненка - "дуже серйозна справа", і судовий процес над ним повинен бути абсолютно прозорим. Мілібенд категорично відмовився виключити із списку можливих засобів реагування висилку російських дипломатів з Лондона. За ним, швидше за все, послідує схожа реакція російської влади.

Разом з тим, Мілібенд дав зрозуміти, що все буде зроблено так, щоб російський-британські економічні зв"язки постраждали найменше всього. Він особливо відзначив, що рівень економічних зв"язків двох країн знаходиться на небувалій висоті. Новий прем"єр-міністр Великобританії Гордон Браун повністю в курсі справи Литвиненка, і не дивлячись на бажання підтримати цілісність системи правосуддя Великобританії, новий уряд хоче уникнути будь-яких негативних наслідків для торгових відносин між країнами.

Останній раз Великобританія висилала російського дипломата більше 10 років тому, в 1996 році, пише The Financial Times.

Зараз ви читаєте новину «Британія може позбавити росіян віз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути