понеділок, 19 березня 2007 08:24

Британець убив 10 тисяч собак

Королівський суд міста Дарем у Великобританії залишив на волі 57-річного Девіда Сміта (David Smith), торговця будівельними матеріалами, якого звинувачували в тому, що він убив мало що не десять тисяч борзих собак, передає телеканал Sky News.

Сміту, який отримав від оточуючих прізвисько "шкуродер із Сіхема", загрожувало до п"яти років тюремного ув"язнення. Проте суддя Пітер Армстронг (Peter Armstrong) заявив, що у випадку зі Смітом про жорстоке поводження з тваринами не можна говорити.

Як показало слідство, проведене за участю представників Королівського товариства захисту тварин, Сміт вбивав борзих собак на прохання самих же господарів: дресирувальників, псарів і інших, хто так чи інакше мав відношення до популярних у Великобританії собачих перегонів.

Впродовж 15 років вони приводили своїх вихованців до Сміта додому. Він убивав собак за допомогою спеціального пістолета, який зазвичай використовують для оглушення худоби, а потім ховав у себе на ділянці. За всю процедуру брав 10 фунтів стерлінгів.

Суд обмежився тим, що наклав на Сміта 2000 фунтів стерлінгів штрафу за забруднення навколишнього середовища і зобов"язав сплатити ще 2000 фунтів в муніципальну скарбницю за те, що він використовував свою ділянку для поховання собак без відповідного на те дозволу.

Вердикт викликав розчарування захисників прав тварин, які, поки тривало засідання, мітингували перед будівлею суду. Коли Сміт вийшов на вулицю на його адресу почулися численні образи. Повідомляється, що "шкуродер із Сіхема" отримав близько 30 анонімних звернень, в яких йому погрожували смертю, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Британець убив 10 тисяч собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути