пʼятниця, 05 вересня 2008 13:13

Британці вибрали найбільш курйозний заголовок останніх 30 років

Відвідувачі інтернету-сайту британського книготоргового журналу Bookseller підвели підсумок тих, що проводилися з 1978 по 2008 рік конкурсів на найдивнішу і смішнішу назву книг і вибрали переможця: "Greek Rural Postmen and their Cancellation Numbers" ("Листоноші сільської Греції і номера їх штемпелів"). Цей заголовок належить 72-сторінковій брошурі Товариства грецької філателії Британії, пояснює газета The Guardian.

"Листоноші" вигравали конкурс Bookseller в 1996 році; з тих пір цей заголовок як зразок стилю неодмінно згадується в нотатках про конкурс на найбільш дику назву книги. Один з організаторів конкурсу, редактор журналу Bookseller Філіп Стоун з жалем відзначив, що поки йому не удається зв"язатися з редактором брошури філателії Дереком Уїлланом. Хоча присуджена нею винагорода Diagram of Diagrams - безгрошева, але інтерес до неї високий, щоб у багато разів збільшити наклади книг, що попали в короткий список премії.

До початку ювілейного конкурсу його фаворитом вважали першу книгу, що отримала премію Diagram (у 1978 році): "Proceedings of the Second International Workshop on Nude Mice" ("Матеріали Другої міжнародної конференції з голих мишей"). Крім того, великі шанси на перемогу були у видання під назвою "If You Want Closure in Your Relationship, Start With Your Legs" ("Почніть з власних ніг, якщо хочете ясності в стосунках"). Саме воно стало лауреатом премії 2008 років. Нарешті, серйозним претендентом на винагороду був переможець 2006 років: "People Who Don""t Know They""re Dead: How They Attach Themselves To Unsuspecting Bystanders and What to Do About it" ("Люди, які не знають, що померли: як вони прив"язуються до нічого непідозрюючих сторонніх і що з цим робити".

До ювілею премії Diagram журнал Bookseller видав книгу під назвою "How To Avoid Huge Ships, And Other Implausibly Titled Books" ("Як уникати великих суден, та інші книги).
Зараз ви читаєте новину «Британці вибрали найбільш курйозний заголовок останніх 30 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути