Ексклюзиви
понеділок, 17 листопада 2008 17:42

Британці бояться своїх дітей і називають їх тваринами

Британці бояться своїх дітей  і називають їх тваринами

У Великобританії суспільна нетерпимість до молоді досягла такого рівня, що більше половини дорослого населення країни вважає, що британські діти поводяться як тварини.

Згідно з даними опитування, що проводив дитячий благодійний фонд Barnardo"s, 49% дорослих британців вважають, що діти небезпечні як один для одного, так і для дорослих. У той же час 43% респондентів заявляють, що вже пора щось робити, щоб захистити суспільство від дітей і молоді. Більше третини опитаних визнала, що таке відчуття, неначе вулиці заповнені дітьми.

Як показало опитування, світ, в якому молоді люди відчувають негативне відношення до себе дорослих, що бояться стикатися з ними на вулицях, став реальністю. Як відзначив голова фонду Barnardo"s Мартін Нерей, нетерпиме відношення дорослих до дітей показали результати огляду злочинності в країні. Як виявилось, дорослі звинуватили підлітків у половині всіх скоєних злочинів, тоді як, за офіційною статистикою, діти винні всього лише в 12% від загального числа злочинів.

53% всіх опитаних фондом заявили, що діти ведуть себе як тварини, а 45% погодилися з твердженням, що дорослі саме тому поводяться з дітьми як з "дикими", бо вони самі своєю поведінкою примушують робити це. Як відзначив голова фонду, жахливо, що слова "тваринне", "дикі" і "паразити" тепер щодня використовуються у відношенні до дітей.

Як вважають експерти, насправді більшість молодих людей живуть законослухняним спокійним життям і не заслуговують такого до себе ставлення. За статистикою, діти, які залучені в злочинну діяльність, походять з неблагополучних сімей і погано освідченні. Фонд Barnardo"s допомагає їм стати на шлях виправлення і адаптуватися до життя у суспільстві.

Відзначимо, що все ж таки і міністерство внутрішніх справ Великобританії констатує, що діти і підлітки почали частішим здійснювати правопорушення, а самі злочини стали жорстокішими. Боротьба з підлітковою злочинністю йде у Великобританії постійно. Так, влітку поліція Скотленд-Ярду почала в масовому порядку затримувати молодих людей, які носять з собою холодну зброю. Тисячі людей були обшукані прямо на вулицях, більше двохсот арештовані. На цю масштабну операцію з бюджету було виділено 2 мільйони доларів. Було конфісковано близько 200 ножів, 51 з яких виявився холодною зброєю.

Така операція була проведена після серії гучних злочинів, здійснених з використанням холодної зброї. Кампанія була направлена проти використання швейцарських складних ножів, проте багато підлітків носять з собою і звичайні леза. Як показує практика, більшість конфіскованих предметів складають кухонні ножі.

Крім того, за статистикою, злочини все частіше почали здійснювати і діти, яким не виповнилося ще і 10 років. За даними 2006 року, в Англії і Уельсі діти молодше 10 років зробили 2840 правопорушень. Приблизно половина цих злочинів - акти вандалізму і підпали. У зв"язку з цим юристи запропонували понизити поріг кримінальної відповідальності до 8-9 років.

Як відзначають експерти, в підліткову злочинність все частіше залучаються і дівчатка. За даними статистики, британські дівчатка за останніх 3 роки на 25% частіше почали порушувати закон. Правда, число важких злочинів серед них незначне, більшість цих злочинів - звичайні шкільні бійки. У 2006 і 2007 роках дівчатка зробили 59 тисяч 236 злочинів, тоді як в 2003 і 2004 роках таких справ було тільки 47 тисяч 358, повідомляє The Times.

Зараз ви читаєте новину «Британці бояться своїх дітей і називають їх тваринами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути