Ексклюзиви
четвер, 08 квітня 2010 16:48

Бразильці ховають померлих - повені вбили 200 осіб

Кількість жертв повені в Бразилії перевищила 200 осіб. Про це повідомляє AFP з посиланням на заяву начальника протипожежної служби Ріо-де-Жанейро.

Більшість людей загинули в зсувах, викликаних затяжними зливами. За добу з 6 по 7 квітня на Ріо-де-Жанейро випало 28 сантиметрів опадів, це приблизно п"ята частина середньорічної норму. За оцінками метеорологів, зливи такої сили в країні не траплялося в останні 40-50 років.

Мер Ріо-де-Жанейро Едуарду Паеш звернувся до федеральної влади з проханням виділити 208 мільйонів доларів на боротьбу з наслідками повені. Як повідомляє The New York Times, в рятувальних роботах беруть участь внутрішні війська.

Команди рятувальників продовжують витягувати з-під завалів тіла загиблих. Десятки людей вважаються зниклими без вісті, тисячі позбулися домівок. За підрахунками влади, більше 10 тисяч будинків у Ріо-де-Жанейро та прилеглих містах знаходяться під загрозою обвалення через нові зсуви.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Бразильці ховають померлих - повені вбили 200 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути