пʼятниця, 29 травня 2009 11:09

У Бразилії в річці плавають мертві корови: прорвало дамбу (ФОТО)

Чотири людини загинули в результаті прориву дамби на північному сході Бразилії.

В цілому на невелике місто Кокал-да-Естасау в ніч на четвер, 28 травня, з дамби "Алгодоес-1" обрушилися близько 52 млн літрів води.

Згідно останніх повідомлень, майже три тисячі чоловік позбулися даху над головою. При цьому лише одна третина з них змогла сховатися у родичів і друзів, а майже дві тисячі чоловік розміщено в тимчасових притулках. Більше 300 будинків повністю зруйновано, 180 - сильно пошкоджені.

Паралельно різко зменшилося число зниклих безвісти. (За первинною інформацією, зниклими вважалися 100 чоловік.) Пожежники змогли знайти і врятувати більшість із ста чоловік, про долю яких нічого не було відомо ще кілька годин тому. На справжній момент зниклими без вести офіційно вважаються п"ять чоловік.

Затопленими виявилися близько 50 кв. км. долини, в якій розташований Кокал-да-Естасау, в деяких місцях глибина досягає 20 метрів.

"Це було справжнє цунамі", - поділився з журналістами враженнями від побаченого губернатор штату Уеллінгтон Діас, який зробив обліт постраждалих районів на вертольоті.

Одна з основних версій події - дамба прорвалася, не витримавши сильних дощів, що не припиняються на північному сході Бразилії останні місяці. Зливи та викликані ними повені призвели до смерті 53 чоловік в 12 штату.

Генеральна прокуратура Бразилії почала розслідування з метою встановити причину трагедії.

ІТАР-ТАРС, Newsru.com

Зараз ви читаєте новину «У Бразилії в річці плавають мертві корови: прорвало дамбу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути