середа, 27 травня 2009 11:38

Шторм у Бенгальській затоці забрав сотні життів (ФОТО)

В Індії та Бангладеш підраховують кількість загиблих в результаті тропічного циклону "Айла", який в понеділок пронісся над цими країнами. За даними місцевих ЗМІ, кількість загиблих в індійському штаті Західна Бенгалія і Бангладеш склала 203 людини.

На жаль, синоптики не змогли правильно оцінити потужність урагану і влада не встигла прийняти необхідних заходів. Сила вітру в епіцентрах активності урагану досягала 120 кілометрів на годину. Циклонний шторм обрушив на регіон зливи, рівень опадів склав 25 сантиметрів. Стихія утворила в Бенгальській затоці хвилі заввишки три метри. Ураганний вітер викорінював дерева і зривав крівлі з будинків, дощі викликали повені та обвали.

За підрахунками місцевої влади, в прибережних районах Бангладеш від стихії загинуло 121 людина, поранення отримали близько 800 чоловік.

Як повідомило міністерство ліквідації наслідків природних лих Бангладеш, від урагану загинуло близько 60 тис. голів худоби. 30 тис. будинкам завдано серйозного збитку, зруйновані греблі, знищені посіви. Населенню постраждалих районів бракує питної води. У найбільш постраждалих районах через ураган закриті школи та перенесені шкільні іспити.

В Індії циклон промайнув над прибережними районами, столицею штату містом Колкатою (Калькутта) і досяг передгір"я Гімалаїв на півночі штату, де відбулися обвали.

Число жертв стихії тут досягло 82 чоловік. Ліквідацією наслідків займаються армія та бійці підрозділів цивільної оборони. Людям скидають з вертольотів воду і продовольство.

Newsru.com, Forum

Зараз ви читаєте новину «Шторм у Бенгальській затоці забрав сотні життів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути