Ексклюзиви
середа, 06 травня 2009 11:46

Бразилію заливають дощі

Бразилію заливають дощі
Сто вісімдесят шість тисяч людей позбулися даху над головою в результаті проливних дощів, що не припиняються в останні тижні на півночі та північному сході Бразилії.

Як свідчить консолідована статистика, поширена Національним секретаріатом з надзвичайних ситуацій, в цілому зливи та викликані ними повені зачепили 640 тисяч осіб, які проживають у восьми штатах, 15 людей загинули.

Найскладніша ситуація склалася в штатах Піауї, Пара, Мараньян і Амазонас, де рясні опади призвели до прориву дамб і скидання води з водосховищ.

В одному лише Мараньяні 50 тисяч людей були змушено покинути свої затоплені або зруйновані житла, оселившись у родичів і друзів або в притулках, на які перетворені школи, спортивні зали, церкви. Розмитими виявилися близько 800 км доріг, рух по чотирьох федеральних трасах перерваний.

У вівторок, 5 травня, президент Бразилії ЛуісІнасіу Лула да Сілва відвідав постраждалих і облетів на гелікоптері райони штатів Піауї та Мараньян, що найбільше постраждали від розгулу стихії, пообіцяв федеральну допомогу в подоланні наслідків повеней.

Тим часом прогнози синоптиків як і раніше невтішні. За даними одних метеорологічних прогнозів, дощі на півночі та північному сході Бразилії не припиняться раніше середини травня, за іншими - дощова погода збережеться до середини червня.

За матеріалами ИТАР-ТАСС

Зараз ви читаєте новину «Бразилію заливають дощі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути