пʼятниця, 04 лютого 2011 12:11

Браконьєри завалили столицю вовчими шкурами - екологи

Екологи виступають за введення заборони на продаж вовчих шкур в Києві.

Про це на прес-конференції повідомив директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко.

"Продаж шкір треба заборонити. Ми періодично проводимо рейди на Куренівському ринку, де продають вовчі шкіри. Після рейдів надсилаємо листи до міської адміністрації на ім'я Попова. Та результатів ніяких. Ми вимагаємо, щоб він через директора ринку вплинув на продавців", - сказав Борейко.

Придбати вовчі шкіри можна не лише на Куренівському ринку, а й на Андріївському узвозі. Середня ціна шкіри молодого вовка в столиці - 1 тис. грн, дорослого - $1 тис., північного (білого) вовка - $5 тис., вартість опудала тварини - $700-800.

На території України сьогодні налічується 1200 - 1300 вовків. Щороку браконьєри вбивають майже половину - 500-600 вовків.

За словами Борейка, у Верховній Раді на розгляді знаходиться законопроект про охорону вовків, який вже пройшов перше читання.

З метою спільного вирішення цієї проблеми з початку 2011 року стартував Всеукраїнський конкурс дитячої творчості "Збережемо вовків!"

"Ми хочемо звернутися до депутатів від імені дітей. Можливо хоч тоді приймуть закон про заборону продажу вовчих шкір", - наголосила Світлана Берзіна, президент Всеукраїнської Громадської організації "Жива планета".

Нагадаємо, 17 листопада 2010 року екологи здійснили рейд на Куренівський зооринок, аби переконатися, що тут незаконно продають вовчі шкури. Адже браконьєри налагодили в Києві нелегальну торгівлю шкурами рідкісних звірів.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Браконьєри завалили столицю вовчими шкурами - екологи ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути