вівторок, 16 лютого 2010 07:26

Покупців хутра називали вбивцями

Автор: фото: Наталія ЧУБЕНКО
  Дівчина зображає звіра, якого уб’ють заради хутра, в п’ятницю біля Палацу спорту в Києві. Того дня студенти пікетували виставку-продаж хутра
Дівчина зображає звіра, якого уб’ють заради хутра, в п’ятницю біля Палацу спорту в Києві. Того дня студенти пікетували виставку-продаж хутра

До дівчини в шубі зі штучного хутра, яка зображує тварину, підходить актор. Він грає мисливця. Замахується, вдає, що б"є дівчину палицею по голові. Її, нерухому, садять у клітку. Третій учасник дійства, у вимащеному ніби кров"ю халаті, нібито здирає із жертви шкуру — знімає з дівчини шубу. Одяг віддають іншій учасниці. Її обличчя теж вимащене червоним.

— Покупець хутра — такий же співучасник убивства тварини, як мисливець і живодер, — пояснює ідею сценки Павлина Щиголь, 21 рік. У п"ятницю кілька однодумців із громадських організацій "Стоп зооциду!" та "Люди — за права тварин" улаштували дійство перед столичним Палацом спорту. Там від четверга до суботи працювала виставка-продаж дорогого хутра.

Усі 30 учасників акції — студенти. Розгорнули плакати "Хутро та шкіра — одяг садистів!", "Залиште хутро тваринам!". Охоронці виставки хотіли вигнати демонстрантів, погрожували викликати міліцію. Ті пояснили, що акцію протесту узгодили із міською владою.

Захисники тварин кажуть, що одяг купують лише зі штучного хутра та шкірозамінника. Крім того, не їдять м"яса, молока і яєць.

— Не вживаю м"яса п"ять років. Почуваюся чудово. Хворію рідко, — каже Павлина Щиголь. — Недавно здавала аналізи — все в нормі. Молока не п"ю, воно призначене для телят. Люди не мають права їх обкрадати. Щороку із сотень мільйонів тварин живцем здирають шкіру. Хутряні й шкіряні вироби — символ жорстокості та вбивства.

Організатори виставки дій студентів не коментували. Більшість відвідувачів не звертали уваги на них. До Палацу спорту щохвилини під"їжджали дорогі автівки. Багато жінок виходили з будівлі, тримаючи в руках пакети із купленими хутряними виробами.

Зараз ви читаєте новину «Покупців хутра називали вбивцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути