вівторок, 22 червня 2010 20:08

У Маріуполі бракон'єри спіймали червонокнижного дельфіна (ФОТО)

Біля селища Ялта Донецької області затримали трьох бракон'єрів, в катері яких знаходився дельфін Азовка. Він є найменшим дельфіном Азовського моря, занесений у Червону книгу України.

У катері також знайшли 84 пеленгаса та майже стільки камбали. Затримані спочатку свою причетність до вилову заперечували. Мовляв, нічого не ловили, а виміняли рибу на горілку.

Як повідомив Gazeta.ua начальник Бердянського територіального відділу Азовдержрибохорони Віктор Дронік, у бракон'єрів було вилучено 2 навігаційні прибори та спецзасоби для вилову.

"Затримані рибаки сказали, що дельфін у їх сіті попав випадково. І його побачили вже на катері, разом з іншою рибою, коли він був неживим. Але ми розгледіли на тілі дельфіна сліди від удару тупим предметом. Підозрюємо, що дельфін був ще живий, коли його витягли з води. А потім рибалки просто оглушили його", - сказав він.

По цій справі наразі ведеться слідство.

"Ми оформили протоколи про адмінпорушення. Але тільки штрафом рибалки не обійдуться. Цей дельфін занесений у Червону книгу. За законом всі документи ми маємо передати у природоохоронну інспекцію Маріуполя. А суд після слідства визначать вину порушників", - зазначив Віктор Дронік.

Дельфіна Азовку називають ще морською свинею через голосне дихання, яке схоже на хрюкання. Це найменший дельфін Азовського і Чорного морів, довжиною 1,3 - 1,7 м та вагою 30 кг,. У дикому середовищі живе 7-8 років, у неволі - кілька місяців. Азовка ніколи не вистрибує з води, плаває уздовж берега.

Фото: 0629.com

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі бракон'єри спіймали червонокнижного дельфіна (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути