субота, 21 листопада 2020 10:01

Боротьба за свободу та гідність триває досі - омбудсмен

Боротьба за свободу та гідність триває досі - омбудсмен
День Гідності та Свободи в Україні відзначають 21 листопада - в день початку подій, які стали для України історичними: Помаранчевої революції і Революції Гідності

Боротьба за свободу та гідність триває і до сьогодні. Українці на Сході ризикують втратити життя, щоб вибороти право для кожного з нас жити в незалежній Україні.

Про це у Facebook написала омбудсмен Людмила Денісова.

"Чи можна уявити матір, яка мовчить, коли її дитину б'ють? Звісно ні. Не змовчали і українці в 2004 році, коли відстоювали своє виборче право. Не змовчали вони і у листопаді 2013 року, коли стали на захист прав і свобод людини і громадянина, а також бажання розбудовувати демократичну правову державу з європейським вектором", - написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обшуком музею Революції гідності хочуть деморалізувати суспільство - Забужко

"Що могло бути страшнішим пекельної ночі, коли розганяли та били студентів силовики?— здавалося мені тоді... А далі — масові розстріли та нищівна пожежа у Будинку профспілок на Майдан. Кожен день, який я првоела там не асоціюються зі страхом — була безсила лють від неможливості зупинити кровопролиття. Туга та скорбота за невинними душами, які ціною власного життя змінили новітню історію нашої держави назавжди у моїй пам'яті та моєму серці", - додала вона.

День Гідності та Свободи в Україні відзначають 21 листопада - у день початку подій, які стали для України історичними: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013-го.

Зараз ви читаєте новину «Боротьба за свободу та гідність триває досі - омбудсмен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути