четвер, 30 липня 2020 14:01

Більшість українських сіл не мають доступу до інтернету

Більшість українських сіл не мають доступу до інтернету
За підрахунками в цілому 4,2 млн населення живе в населених пунктах, де немає жодного оптичного провайдера. Фото: Pixabay

У населених пунктах, де немає жодного оптичного провайдера інтернету, який працює, живуть понад 4 млн українців.

Тобто понад 65% сіл не покрито широкосмуговим доступом до інтернету (ШСД), повідомляє Мінцифри.

За підрахунками, в цілому 4,2 млн населення живе в населених пунктах, де немає жодного оптичного провайдера. Ще 1,55 млн сільського населення не має можливості підключитися до оптичного інтернету через його високу ціну. 5,75 млн українців не мають можливості підключитися до якісного фіксованого широкосмугового доступу до мережі інтернет. Результати дослідження свідчать, що 17 310 населених пунктів не покрито якісним ШСД (65% сіл та 2% міст).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінцифри презентувало для українців серіал про кібербезпеку

До оптичних мереж не підключено: 16 040 навчальних закладів, 8163 медичних закладів, 3873 закладів, де надають послуги населенню, та 33 857 закладів культури і спорту.

Мінцифри у зв'язку з цією інформацією поставило за мету: щоб 95% сільського населення мали технічну можливість підключитися до ШСД зі швидкістю не менше 100МБіт/с; 95% закладів соціальної інфраструктури було підключено до ШСД зі швидкістю не менше 100 Мбіт/с; 75% українців користувалися фіксованим інтернетом — 30 Мбіт/с.

Також у Мінцифри розповіли про основні пункти національної стратегії розвитку ШСД: взаємодія з держорганами в е-вигляді; прозорі умови доступу до інфраструктури; мінімізація втрат операторів від крадіжок обладнання; "відкритість" стейкхолдерів телекомринку; фінансування підключення закладів соцінфраструктури.

У міністерстві порахували, що для підключення до інтернету закладів соцінфраструктури загалом потрібно 5,4 млрд грн, із них 3,3 млрд - на підключення волоконно-оптичними технологіями; 2,1 млрд - на локальні мережі WiFi. Гроші планують виділяти з обласних бюджетів, бюджетів ОТГ та держбюджету.

Згідно з дослідженням Startup Ecosystem Rankings, 2020-го Україна увійшла в топ-30 технологічних країн світу. У рейтингу Київ посів 32-ге місце серед технологічних столиць.

Зараз ви читаєте новину «Більшість українських сіл не мають доступу до інтернету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути