субота, 13 грудня 2008 18:09

Болгарські поліцейські провели по всій країні акції протесту

В суботу тисячі болгарських поліцейських провели по всій країні акції протесту. Поліцейські незадоволені низькою зарплатою, умовами роботи і відсутністю повноцінних соціальних гарантій.

Найбільш масовим вийшов виступ поліцейських в Софії. Більше 3000 людей "в цивільному" зібралися біля будівлі міністерства "викурити по сигареті", тихо поговорити, не через інтернет, а особисто обговорити з колегами наболілі проблеми, приймаючи до уваги, що, відповідно до чинного законодавства, вони позбавлені права на страйк.

В інтерв"ю "Дарік радіо" глава МВС Михайло Міков відзначив, що даний протест суперечить закону і всі спірні питання необхідно вирішувати за посередництва профспілкової організації.

Оперативно відреагував на дії поліцейських прем"єр-міністр Болгарії Сергій Станішев, коментуючи ситуацію він підкреслив, що "дуже цінує і поважає працю болгарських поліцейських", тому що від них залежить безпека громадян. Він визнав, що вимога служителів порядку обґрунтована і уряд повинен докласти всіх необхідні зусиль, щоб "знайти баланс інтересів", повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Болгарські поліцейські провели по всій країні акції протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути