середа, 16 січня 2008 15:29

Бойовики захопили військову базу на північному заході Пакистану

Рано вранці 16 січня пакистанські бойовики атакували і захопили військову базу урядових військ в пакистанській провінції Південний Вазірістан, повідомляє представник армії Пакистану генерал-майор Атар Аббас.

За словами генерала, 200 озброєних бойовиків атакували базу з різних боків. Після годинного бою їм вдалося пробити одну із стін укріпленого форту. В ході бою убито 7 солдатів пакистанської армії і 40 бойовиків, уточнив генерал Аббас.

За інформацією сайту телеканалу "Al-Jazeera", нападаючих було приблизно 700. Крім того, повідомляється, що з 37 пакистанських військовослужбовців, що знаходилися у форті перед штурмом, 30 пропали без вісті. За даними AFP, бойовиків було близько 400, і від 40 до 50 з них загинули в ході бою.

Район Сара Рога, в якому знаходиться атакований форт, відомий як оплот польового командира Байтула Месхуда. Уряд Пакистану вважає його замовником вбивства лідера пакистанської опозиції Беназір Бхутто 27 грудня 2007 року. У всьому Південному Вазірістані, що граничить з Афганістаном, сили безпеки Пакистану вже сім років ведуть боротьбу з бойовиками "Талібану" і "Аль-Каїди", повідомляє Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики захопили військову базу на північному заході Пакистану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути