вівторок, 20 грудня 2016 11:47

Богдан Волик, який врятував життя двом дівчаткам, потребує допомоги

Богдан Волик, який врятував життя двом дівчаткам, потребує допомоги

15 грудня в Черкасах 13-річний Богдан Волик врятував життя двом 8–річним дівчатам, які провалилися на льоду Дніпра. Одну витяг з води сам, іншу дитину – рятувальник. Хлопчик має інвалідність по зору і потребує встановлення імплантату лівого ока. В бабусі-опікуна на це немає грошей.

"Богданчика взяли в 8 місяців, коли мою племінницю позбавили батьківських прав. Він у нас дуже любить гуляти берегом Дніпра. Минулого четверга прийшов додому в мокрих штанях і куртці. Розповів, що побачив, як тонуть дві дівчинки. Одна була не дуже далеко. Він її сам витяг. А друга трималася за лід значно далі, цю врятували рятувальники, яких Богданчик викликав. Я похвалила, що так зробив.

Око він втратив ще в дитячому садочку. Його вдарили машинкою. В інституті прооперували, сказали, що з часом можна поставити скляний протез. Ті, які є в Україні, обмежуватимуть його рухи, інакше протез випадатиме. А Богданчик в нас надто активний. Та й такий протез з часом треба буде ставити інший, під його вік. А силіконовий добре закріпляється і довго служить. Через відсутність ока з Богданчика насміхаються діти. Ми перевели його на індивідуальне навчання. Колись на операцію просила грошей в міської і обласної влади. Але мені пояснили, що дитина отримує від держави допомогу. Із тих грошей і своєї пенсії ми ніколи не зможемо зібрати на операцію. Я навіть не уявляю, скільки вона за кордоном може коштувати. А недавно його побили якісь хлопчики, почалися проблеми ще й з правим оком", - розповіла Gazeta.ua Алла Чеховська.

Реквізити для допомоги:

картка Приватбанку - 5168 7420 2267 2210 (Чеховська Алла Василівна).

Зараз ви читаєте новину «Богдан Волик, який врятував життя двом дівчаткам, потребує допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1262
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути