четвер, 22 червня 2017 14:46

Богдан Кулик від народження перебуває на діалізі – потрібна трансплантація нирки

Автор: Фото надане Яною Пасько
  Богдану Кулику вже зробили три операції на нирках
Богдану Кулику вже зробили три операції на нирках

10-місячний Богдан Кулик із міста Гостомель на Київщині потребує трансплантації нирки. У хлопчика хронічна ниркова недостатність, полікістоз обох нирок, уропатія. Дитина - носій подвійного катетера обох сечівників. Вартість трансплантації нирки становить 95 тис. євро.

"Захворювання виявили на останніх тижнях вагітності. Богданчик народився в серпні. Йому діагностували хронічну ниркову недостатність. З грудня по березень дитина цілодобово перебувала на перитонеальному діалізі в "Охматдиті". Хоч потрібно було від 6 до 12 годин. Але через брак систем, Богданчика всі ці місяці взагалі не відключали від апарату.

Весною ми відвезли Богданчика в клініку Італії. Там зробили три операції на нирках. Поступово дитину зняли з діалізу. Але час був втрачений через довготривале перебування під діалізом.

Тепер потрібна пересадка органу. Операцію робитиме ця ж клініка. Богданчика з мамою відправили додому, щоб набирав вагу до 10 кілограм. Він щодня на ліках, роблять масажі, поки що обходиться без діалізу. Але трансплантації не уникнути. Нирки втратили свою здатність функціонувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Поцілуйко Віктора дуже збільшилося серце - терміново потрібна операція

Кожні три місяці дитину треба возити на контроль в клініку Італії. Зібрати гроші на операцію треба до кінця року. Дуже просимо небайдужих людей відгукнутися і допомогти врятувати життя нашого Богданчика", - розповіла Gazeta.ua тітка Яна Пасько.

Реквізити для допомоги:

Картка Приватбанку - 5168 7423 5941 1471 (батько Богдана Кулик Павло Петрович).

Контакти: матері Богдана Аліни Кулик – (066) 346 06 78 або тітки Яни Пасько – (097) 305 11 85.

Зараз ви читаєте новину «Богдан Кулик від народження перебуває на діалізі – потрібна трансплантація нирки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути