Ексклюзиви
середа, 23 червня 2021 10:24

Блогер Волошин може загриміти у в'язницю після витівки з iPhone

Блогер Волошин може загриміти у в'язницю після витівки з iPhone
Блогер Олександр Волошин може сісти у в'язницю. Фото: скріншот з відео

Блогер-мільйонник Олександр Волошин, який осоромився з "подарованим" iPhone, може отримати чималий штраф або реальний тюремний строк.

Про це розповів юрист, пише "РБК-Україна".

Згідно з Цивільним кодексом України, під час "акції" Волошина відбулося "дарування".

Ідеться про те, що договір дарування рухомих речей, які мають особливу цінність, укладається в письмовій формі. Передання такої речі за усним договором є правомірним, якщо суд не встановить, що обдаровуваний заволодів нею незаконно.

Згідно з іншою статтею, право власності обдаровуваного на дарунок виникає з моменту його прийняття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блогер Волошин "кинув" шанувальницю й зник: повне відео ганебної "акції"

"Іншими словами, якщо блогер при матері подарував дитині смартфон, то можна сказати, що відбувся усний договір дарування, мати погодила угоду. А ось далі - цікавіше. Коли Волошин вирвав з рук дівчинки подарований ним же iPhone - це вже грабіж, бо право власності на дарунок відбулося, відповідно права на гаджет перейшли до дитини", - розповів юрист.

Грабіж карається штрафом від 2 тис. до 4 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами від 120 до 240 год. Можливі виправні роботи до двох років, або арештом до шести місяців, або позбавленням волі до чотирьох років.

Матір дівчинки може написати заяву в поліцію. І вже в суді блогер муситиме доводити, що не дарував iPhone. Зробити це буде вкрай важко, адже є свідки й навіть відео.

Скандальну "акцію" Волошин влаштував у Києві. Він вирішив "подарувати" новий iPhone 11 одному з шанувальників. Блогер ходив центром столиці й запитував у перехожих, чи підписані вони на його TikTok. Першою сказала "так" маленька дівчинка, яка гуляла з матір'ю. Волошин вручив дитині смартфон вартістю 20 тис. грн. Тільки-но камера вимкнулася, попросив повернути гаджет. Матір дівчинки записала все на відео. Блогер спочатку просив віддати телефон, мовляв, це реквізит, пояснював усе розіграшем, пропонував за його повернення 2 тис. грн. А згодом почав виривати iPhone з рук. Багато користувачів вважають відео з Волошиним звичайною постановою заради "хайпу".

Зараз ви читаєте новину «Блогер Волошин може загриміти у в'язницю після витівки з iPhone». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути