пʼятниця, 08 грудня 2006 19:29

Бізнесмен запропонував Палестині $1 мільярд за мир з Ізраїлем

Автор: http://mignews.com
 

Ізраїльський мільярдер запропонував прем"єр-міністрові Палестинської автономії Ісмаїлу Ханії $1 мільярд, якщо той зустрінеться з главою уряду Ізраїлю Ехудом Ольмертом і доб"ється мирної угоди.

Бізнесмен Аві Шакед, який заробив статок на інтернет-казино, заявив, що зібрав ініціативну групу "багатіїв", які готові негайно виділити гроші, якщо Палестина й Ізраїль підпишуть мирний договір.

Шакед пообіцяв виплатити лідерові ХАМАСа $100 мільйонів, як тільки він сяде за один стіл з Ольмертом.

За словами Шакеда, це має зупинити насильство і вбивства. Він вважає, що фінансовий інтерес міг би сприяти досягненню миру між палестинцями й ізраїльтянами.

Шакед відзначив, що на ці гроші можна було б забезпечити робочі місця, щонайменше, мільйону палестинців, підкресливши, що він дуже хотів би, щоб палестинська економіка була схожа на ізраїльську. Він закликав боротися з бідністю в автономії, заявивши, що тяжкий економічний стан палестинців сприяє зростанню екстремістських настроїв.

Мільярдер сказав, що його ініціативою вже зацікавився прем"єр-міністр Великобританії Тоні Блер, і він сподівається, що палестинський уряд також знайде час обговорити його пропозицію.

Варто відзначити, що Ізраїль відхилив пропозицію Шакеда, надаючи перевагу іншим способам врегулювання конфлікту.

- Зі всією пошаною, ми не можемо використовувати гроші мільярдера для врегулювання конфлікту, оскільки в цьому випадку уряд опинився б в ролі "боржника", - заявив представник адміністрації глави уряду Ізраїлю.

Прем"єр-міністр Ізраїлю Ехуд Ольмерт неодноразово повідомляв, що не має наміру ні з ким з представників ХАМАСа вести переговори, окрім глави ПА Махмуда Аббаса.

Проте Шакед не збирається відмовлятися від своєї ініціативи, кажучи, що кращим вкладенням його капіталу став би мир між Ізраїлем і Палестинською автономією, повідомляє MIGnews.com.

Зараз ви читаєте новину «Бізнесмен запропонував Палестині $1 мільярд за мир з Ізраїлем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути