Ексклюзиви
четвер, 05 травня 2011 10:40

Бін Ладен ніколи не дивився фільмів та не слухав музики

У ніч на понеділок, 2 травня, президент США Барак Обама оголосив у телезверненні, що американські вояки застрелили Осаму бін Ладена, 54 роки.

Взяли проби ДНК й поховали тіло в морі – упродовж доби, за мусульманською традицією – щоб могила головного терориста не стала місцем паломництва для прихильників радикальних ісламських течій

У статті ""Заздрю команді, що застрелила його. Хотів би бути там" американці розповіли журналу "Країна" про те, як вони сприйняли новину про вбивство терориста номер 1.

Дейв Віллоуз, 45 років, військовий у відставці, штат Невада, США: "Прибрати його було справою честі для всіх американців. Не думаю, що після смерті Осами можна буде почуватися спокійніше. Тероризм постійно змінює обличчя, екстремістів дедалі більшає. Хіба міг хтось 10 років тому подумати про жінок-смертниць? Я впевнений, що в Афганістані для таких завдань готують навіть дітей. "

Аланіс ҐРЕЙН, кондитер з Нью-Йорку, святкувала та пила шампанське: "Люди одразу повиходили на вулиці. Співали гімн, відкривали шампанське. Вгледівши десь чоловіка у військовій формі, обіймали його. Діти питали, чому святкуємо Новий рік без снігу та ялинки".

Стаття також розповідає про побут та звички бін Ладена.

Осама роздавав гроші родинам убитих і поранених моджахедів, фінансував копання криниць та медичну допомогу для найбідніших. Коли жив у Судані, щовечора подавав ягня для гостей, а сам доїдав після них. Вірив, що так заслужить ласку Аллаха. Намагався не користуватися електричними приладами. Ніколи не дивився фільмів і не слухав музики.

 

Повний матеріал читайте у журналі "Країна" за 6 травня 2011 року.

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн

Зараз ви читаєте новину «Бін Ладен ніколи не дивився фільмів та не слухав музики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути