середа, 04 травня 2011 21:48

Американець заявив, що "викурив білку з нори" і вимагає нагороду за бен Ладена

Американець заявив, що "викурив білку з нори" і вимагає нагороду за бен Ладена

Громадянин США Гарі Фолкнер заявив про претензії на частку з багатомільйонної винагороди, оголошеної урядом країни за інформацію про місцезнаходження Усами бін Ладена

Сума винагороди, обіцяна Вашингтоном за інформацію про бін Ладена, становила 27 млн. дол, передає РИА Новости.

"У мене була головна роль у тій чудовій виставі - змусити його піти з гір у долину. Хтось повинен був вигнати його звідти. Ось тут я і вступив у справу. Я викурив білку з нори. Він висунув голову, і його накрили", - сказав Фолкнер.

Увага до Фолкнера із боку ЗМІ була прикута з середини минулого року, коли поліція виявила його з пістолетом і мечем в горах на півночі Пакистану, в районі міста Читрал. Там, в одній з долин, де проживає мала язичницька народність калаша, Фолкнер, за його ж словами, розшукував "терориста номер один". Після повернення на батьківщину "мисливець за головою бін Ладена" попав на деякий час до в'язниці за побутове насильство.

Зараз, майже через півроку після того, як притих галас навколо його персони, Фолкнер знову нагадав про себе - цього разу гучною заявою про намір стягнути з власного уряду "гонорар" з тих 27 млн. дол, нібито покладений йому за внесок у справу ліквідації ватажка "Аль-Каїди".

"Я хотів зрадити його правосуддю. Я не жадібний. Просто я продав усе, що мав (щоб відправитися в Пакистан), і поставив на це своє життя", - підкреслив Фолкнер.

Нагадаємо, 1 травня лідер міжнародної терористичної мережі "Аль-Каїда" Усама бен Ладен був знищений американським спецназом в пакистанському місті Абботтабад в 100 кілометрах від Ісламабада.

Пізніше тіло терориста було затоплено в море.

Зараз ви читаєте новину «Американець заявив, що "викурив білку з нори" і вимагає нагороду за бен Ладена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути