пʼятниця, 23 лютого 2007 19:08

Білл Клінтон отримує $150 тисяч за одну лекцію

Екс-президент США Білл Клінтон заробив на лекціях і виступах $40 млн за останні шість років - тобто з тієї миті, коли він покинув у січні 2001 року Білий дім. Його дружина Хіларі Клінтон, яка зараз є однією з головних претендентів на пост глави держави, оприлюднила податкову декларацію їхньої сім"ї. Організатори лекцій також підтвердили суми, які вони виплачували Клінтону.

- До того, як я покинув Білий дім, у мене не було грошей в кишені, а зараз я став мільйонером і шанованою людиною не тільки серед однопартійців-демократів, але й республіканців, - сказав Клінтон в інтерв"ю Washington Post.

Тільки минулого року гонорари екс-президента склали близько $10 млн.

Він виголошував в середньому одну промову на день - всього 352 виступи. Крім того, частина грошей переводилася до добродійного фонду імені Вільяма Клінтона, заснованого екс- президентом.


За виступи в США Клінтон, як правило, отримував $150 тис. За закордонні лекції - більше. Наприклад, дві лекції в Канаді, причому за один день, принесли йому $475 тис.

Виступ у Сінгапурі - 250 тис., стільки ж в Португалії, Туреччині і Південній Кореї. За шість промов у Китаї екс-президент заробив $1,2 млн. За одну лекцію у Росії отримав $125 тис. 

На посту президента Клінтон отримував $200 тис. на рік. Президентська пенсія йому була встановлена у розмірі $157 тис. на рік.

Загальний статок сім"ї Клінтонів оцінюється у $50 млн. Тільки за мемуари "Моє життя" видавництво виплатило екс-президентові $10 млн. Хілларі Клінтон за свою книгу "Жива історія", в якій вона розповідає про любовний зв"язок чоловіка із стажеркою Білого дому Монікою Лєвінські, заробила майже $9 млн., повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Білл Клінтон отримує $150 тисяч за одну лекцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути