пʼятниця, 02 жовтня 2009 11:47

Біл Гейтс дав українським бібліотекам $ 25 мільйонів на інтернет

Біл Гейтс дав українським бібліотекам $ 25 мільйонів на інтернет

Фонд Біла і Мелінди Гейтс надав Українській бібліотечній асоціації грант в 25 мільйонів доларів. Гроші підуть на створення в бібліотеках комп"ютерних класів і забезпечення їх безкоштовним доступом в інтернет. Про це повідомляє агентство ПРАЙМ-ТАСС.

Програма "Бiблiомiст" розрахована на чотири роки і охопить більше тисячі публічних бібліотек України. В рамках програми також будуть відкриті 24 учбових центри для бібліотекарів в кожному регіоні країни. Головний тренувальний центр вже працює в Києві.

30 вересня 2009 року відбулося офіційне відкриття програми і був оголошений конкурс серед бібліотек. В рамках першого раунду буде вибрано по одній районній або міській бібліотеці з декількома філіями.

"Бібліоміст" - це частина програми "Глобальні бібліотеки" добродійного фонду Біла Гейтса і його дружини Мелінди. Реалізацією програми на Україні займеться некомерційна організація IREX (International Research & Exchanges Board), агентство США по міжнародному розвитку (USAID) і міністерство культури і туризму України. Також в програмі візьме участь компанія "Майкрософт Україна", яка планує подарувати бібліотекам програмне забезпечення на суму в 4,4 мільйона доларів.

В Україні проживають більше 46 мільйонів чоловік, яких обслуговує близько 18 тисяч публічних бібліотек. За даними ПРАЙМ-ТАСС, менше 2,5 відсотка з них надають відвідувачам безкоштовний доступ в інтернет. IREX оцінює цей же показник в 10 відсотків. У інформаційному бюлетені "Бібліомосту" повідомляється, що до інтернету підключено 490 публічних бібліотек України (2,8 відсотка від всіх), і лише 20 відсотків з 35 тисяч українських бібліотекарів мають базові комп"ютерні знання і навики.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Біл Гейтс дав українським бібліотекам $ 25 мільйонів на інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути