середа, 26 серпня 2009 08:15

Дві сільські бібліотеки Хмельниччини мають Інтернет

Інтернет на Хмельниччині є лише в двох сільських бібліотеках — у Великій Яромирці Городоцького району та в селищі Гриців Шепетівського району.

46-річна Валентина Грабарчук працює бібліотекарем у Грицеві 25 років. Вона вирішила під"єднати до Інтернету один із комп"ютерів.

По гранту ми виграли два комп"ютери. Удома маю Інтернет, умію користуватися ним. Подумала, чому б не підключити бібліотеку.

До всесвітньої мережі установу під"єднали 7 серпня. Зв"язок оплачують із коштів, що їх користувачі платять бібліотеці за добір літератури за темою.

За два тижні до нас звернулося людей із 20. Інтернетом користується переважно молодь від 17 до 25 років, розповідає Грабарчук. Інформації в друкованих виданнях дуже мало, то студенти шукають матеріалів для контрольних чи рефератів.

У бібліотеках Хмельниччини 192 комп"ютери. З них до всесвітньої мережі під"єднано 102. В області зараз упроваджують програму "Бібліоміст". Вона передбачає створення інтернет-центрів на базі бібліотек. Сільські та шкільні бібліотечні фонди хочуть об"єднати, розташувавши їх у приміщеннях шкіл.

— Нині туди переведено 22 сільські бібліотеки, говорить заступник губернатора Микола Вавринч ук, 55 років. — Від початку навчального року планується перевести ще 21. Такі об"єднані бібліотеки відвідуватимуть усі жителі села, навіть якщо школа не працює. До бібліотек буде зроблено окремий вхід. І кожен селянин зможе користуватися Інтернетом.

Зараз ви читаєте новину «Дві сільські бібліотеки Хмельниччини мають Інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути