пʼятниця, 27 березня 2009 17:09

Близько 8 мільйонів українців регулярно користуються інтернетом

Близько 8 мільйонів українців регулярно користуються інтернетом

За даними маркетингової дослідницької компанія Inmind, регулярними користувачами мережі (заходять в інтернет не рідше за раз на місяць) в Україні є близько 8 млн. людей, тоді як взагалі інтернетом користуються 10,2 млн. жителів.

За загальним рівнем проникнення інтернету (у відсотках) Україна порядком відстає від інших європейських країн. При цьому в абсолютних показниках за кількістю користувачів нас випереджають 11 країн, тоді як позаду нас залишаються 38 країн (за даними European Internet Statistics на 31 грудня 2008 р.).

Хоча, за цими ж даними, проникнення інтернету в Україні складає зовсім не 21%, а 14,6% і 6,7 млн. користувачів відповідно. Наша країна знаходиться в самому кінці європейського рейтингу за рівнем проникнення сервісу, наближаючись за показниками до Албанії (16%), Молдови (16,2%) і Ватикану (16,9%). Лідерами ж в Європі є скандинави.

ТОП-5 виглядає таким чином: Ісландія (90%), Норвегія (86%), Фінляндія (83%), Нідерланди (82,9%) і Швеція (80,7%). Отже потенціал розвитку інтернету в Україні дійсно вражає.

За підтримки "Укрнета" Inmind займеться детальнішими дослідженнями уанета, склавши конкуренцію дослідницьким компаніям GFK і Gemius. Відзначимо, що дані останніх дещо відрізняються від даних Inmind. Оскільки дослідження GFK є репрезентативним на вересень 2008 р., його результати (6,64 млн. унікальних користувачів в місяць в містах 50 тис.+) є не цілком релевантними на сьогоднішній день. А за даними Gemius, яка проводить дослідження для Української асоціації інтернет-реклами, в січні інтернетом в Україні користувалися 7,06 млн. чол. (у грудні 2008 р. - 7,1 млн. чол.).

Різниця в показниках, на думку експертів, полягає в різних методологіях оцінки. Якщо Gemius проводить онлайн-анкетування, то Inmind віддає перевагу офлайновим опитам.

За матеріалом Экономические известия

Зараз ви читаєте новину «Близько 8 мільйонів українців регулярно користуються інтернетом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути