четвер, 12 травня 2016 01:09

"Без компромісу виборів на Донбасі не буде" - Штайнмайєр

"Без компромісу виборів на Донбасі не буде" - Штайнмайєр
Фото: vse.media

Без компромісу сторін прогресу в питанні проведення виборів в окупованих районах Донецької і Луганської областей досягти не вдасться. Про це міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр завив після зустрічі глав МЗС "Нормандської четвірки".

"Що стосується важливого питання самих місцевих виборів, то очевидно, що дуже важко домогтися прогресу. Це сумно, але ... не дивно", - зазначив дипломат. За словами міністра, питання забезпечення безпеки на виборах залишається відкритим, але учасники переговорів уже обговорили пропозиції ОБСЄ на цей рахунок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нормандська четвірка" домовилася про заходи припинення вогню на Донбасі - Штайнмаєр

Крім того, "вперше за весь час" сторони змогли озвучити конкретні пропозиції щодо виборчого законодавства. "Ми доручили контактній групі продовжити обговорення на основі української концепції з російськими пропозиціями", - резюмував Штайнмайєр.

Він додав, що "без компромісу сторін прогресу не буде".

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що в Берліні не вдалося досягти консенсусу з ключових для Києва умов проведення виборів в особливих районах Донецької і Луганської областей. Він також поінформував, що на зустрічі озвучив всі "недискусійні" для України аспекти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін зробив заяву про вибори на Донбасі

Як повідомляє ZN.UA з посиланням на власні джерела, Захід встановив для України нові крайні терміни щодо проведення виборів на Донбасі і стабілізації там обстановки. Якщо раніше Україні ставили умовою прийняття виборчого закону щодо окупованих територій Донбасу до кінця березня і проведення виборів на неконтрольованих територіях до кінця червня, то тепер української влади запропоновано зробити це до кінця травня і до кінця серпня відповідно.

Зараз ви читаєте новину «"Без компромісу виборів на Донбасі не буде" - Штайнмайєр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути