вівторок, 05 червня 2007 16:11

Берлусконі закликає до проведення дострокових виборів в Італії

Лідер італійської опозиції Сильвіо Берлусконі закликав провести дострокові вибори і сформувати тимчасовий уряд у зв"язку з скандалом, що розгорівся в країні, в який опинилися залучені замміністра економіки і фінансів Італії Вінченцо Віско і колишній глава Фінансової Гвардії Роберто Спечале.

"Я думаю, що в ситуації, що склалася, правильним рішенням є проведення виборів найближчим часом. Але якщо в інтереси країни входить створення нового уряду з обмеженим мандатом, який підготує вибори, ми проти не будемо", - заявив Берлусконі.

Глава Фінансової Гвардії Роберто Спечале заявив про те, що минулого року на нього виявлявся тиск з боку заступника міністра з метою примусити перевести до Мілана офіцерів, що розслідували справу про придбання банком BNL банку Unipol. Більш того, не дивлячись на заяви генерального прокурора Мілана про відсутність доказів, що таке тиск дійсно виявлявся, троє генералів Фінансової Гвардії підтвердили, що все розказане Спечале є правдою.

В світлі подій, що відбуваються, було вирішено виставити на голосування в Сенаті питання про позбавлення Вісько повноважень або фактичному вотумі довіри уряду. Як відзначають італійські аналітики, голосування у верхній палаті парламенту, яке відбудеться в середу, може спровокувати фактичне падіння кабінету Проді, яке в Сенаті володіє перевагою всього в три голоси, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Берлусконі закликає до проведення дострокових виборів в Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути