вівторок, 15 лютого 2011 17:20

Берлусконі постане перед судом за зв'язок з неповнолітньою повією

Суд у Мілані ухвалив розпочати розгляд щодо прем'єр-міністра Італії Сильвіо Берлусконі.

Політик постане перед судом за звинуваченнями в сексуальному зв'язку з неповнолітньою танцівницею з Марокко та спробі приховати цей факт. Перше засідання суду у справі 74-річного прем'єра призначено на 6 квітня 2011 року.

Відповідну постанову винесла 15 лютого суддя Крістіна ді Ченсо. Раніше прокуратура Мілана представила їй документи для пред'явлення звинувачень проти прем'єра і початку судового процесу в прискореному порядку. Ді Ченсо належало розглянути клопотання прокурорів і постановити, чи достатньо підстав для судового переслідування Берлусконі.

Адвокати прем'єра, який наполягає на своїй невинності, обіцяли оскаржити постанову ді Ченсо, якщо вона погодиться з доводами прокуратури. Захист Берлусконі також вважає, що у міланського суду немає повноважень для розгляду справи прем'єр-міністра країни.

За версією слідства, Сильвіо Берлусконі за гроші вступав в інтимний зв'язок з марокканською танцівницею Карімою Ель-Маруг, яка була частою гостею на вечірках прем'єра. Вік Ель-Маруг, також відомої як Рубі, на той момент не перевищував 17 років. Італійські закони не забороняють проституцію як таку, за умови, що займаються нею дівчата, які досягли повноліття.

Також главі італійського уряду інкримінується зловживання службовими повноваженнями: нібито прем'єр намагався натиснути на поліцейських, які заарештували Рубі за крадіжку 3000 євро (раніше повідомлялося, що марокканську дівчину затримували за відсутність документів). Зазначається, що Берлусконі намагався допомогти Ель-Маруг, тому що побоювався, що вона розповість поліцейським про своє знайомство з прем'єром.

Примітно, що незабаром після цього сама Ель-Маруг розповіла італійським журналістам про свій зв'язок з прем'єром. Вона однак підкреслювала, що лише відвідувала вечірки Берлусконі, але сексом з ним не займалась. За її словами, в першу їхню зустріч прем'єр дав їй 7000 євро, але нічого поганого натомість не вимагав.

Берлусконі звинувачення на свою адресу категорично відкидає. Він не раз підкреслював, що ніколи не платив жінкам за секс і не займався проституцією неповнолітніх.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Берлусконі постане перед судом за зв'язок з неповнолітньою повією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути