Ексклюзиви
субота, 31 березня 2007 10:44

Березовський звинуватив російського слідчого у вбивстві Литвиненка

Підприємець Борис Березовський розповів про подробиці його допиту у справі про смерть Олександра Литвиненка.

30 березня в Лондоні слідчий Генпрокуратури РФ Олександр Отводов майже чотири години у присутності представника Скотланд-Ярду допитував Березовського і Ахмеда Закаєва.

За словами Березовського, велику частину допиту, близько трьох з половиною годин йшлося про його бізнес, і бізнес його знайомих і партнерів.

- Я це кваліфікую як спробу приховати справжніх злочинців - Путіна і Лугового і всіх тих, хто брав участь у цьому злочині, - заявив бізнесмен. - У мене є аргументи, чому Путін замовив цей злочин, чому Луговий був виконавцем. Це факти, а не міркування на тему. Я навів ці аргументи слідчому Генпрокуратури і сказав, що рахую його теж співучасником злочину і навів теж аргументи.

- Я передав слідчому листування з військовою прокуратурою Росії 1998 року і листування Литвиненка, коли він отримав команду убити мене. Ці документи залучені до справи розслідування вбивства Литвиненка, - додав Березовський.

Він також відзначив, що розцінює допит як "фарс", тому що питання по суті бувальщини поставлені тільки наприкінці.

- Мене запитували, які рахунки є у Литвиненка, яким бізнесом і з ким він займався і найголовніше - кому в спадок усе це залишилося, - сказав бізнесмен.

За словами Березовського, допит був проведений у повній відповідності до його вимог: не на території російського посольства, слідчий подивився на предмет наявності отрут і зброї, розмова записувалася на аудіоапаратуру.

- Я записав допит, щоб ЗМІ в Росії не змогли спотворювати інформацію про допит, - пояснив бізнесмен. - Моя позиція: я зустрічаюся із слідчими тільки тому, що хочу допомогти в розслідуванні Скотланд-Ярду. Я не вірю в паралельне розслідування російської Генпрокуратури, тому що воно мотивоване такими міркуваннями, щоб приховати справжніх злочинців, відвести слід від реальних злочинців, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Березовський звинуватив російського слідчого у вбивстві Литвиненка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути