середа, 22 липня 2009 11:55

Білорусь перекрила російський нафтопровід до Латвії

Білорусь перекрила російський нафтопровід до Латвії
Білорусь перекрила нафтопродуктопровід для постачань дизельного пального російських НПЗ на експорт з латвійського порту Вентспілс, посилаючись на технічну несправність труби.

Білоруська влада обіцяє відновити прокачування після "усунення дефектів" російською стороною. Російський оператор продуктопроводу, держкомпанія Транснєфтєпродукт, говорить, що в строк виконувала узгоджений з Білоруссю план ремонту труби, а зупинка прокачування стала для неї несподіванкою.

Мінськ і Москва знаходяться в стані фактичної торгової війни: після загострення політичних відносин влітку цього року Росія заборонила імпорт молочної продукції.

Як додає латвійський бізнес-портал rus.db.lv, припинення роботи нафтопроводу відбулося на тлі погіршення торгових відносин між Росією і Білоруссю.

Напередодні 21 липня Россільгоспнагляд заборонив постачання білоруської м"ясної продукції, виробленій на двох підприємствах "Гомельський м"ясокомбінат" та "Брестський м"ясокомбінат", посилаючись на наявність в білоруському м"ясі шкідливих речовин. Під санкції можуть потрапити більше підприємств.

Як повідомляється на офіційному сайті відомства, заборона введена "у зв"язку з виявленням при моніторингових дослідженнях заборонених і шкідливих речовин в тваринницькій продукції білоруських м"ясокомбінатів".

"У разі надходження продукції цих підприємств, відвантаженої до 21 липня 2009 року, рішення про пропуск вантажів ухвалюється в звичайному режимі", - йдеться в повідомленні, передає NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь перекрила російський нафтопровід до Латвії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути