Ексклюзиви
пʼятниця, 24 листопада 2017 04:26

"Батьки з вилами зустрічають" - як в Україні проходить призов

Автор: Укрінформ
  На Вінниччині до кінця року розпочнеться іще один призов.
На Вінниччині до кінця року розпочнеться іще один призов.

Осіння призовна кампанія на Вінниччині передбачала поповнення війська 535 чоловіками.

До військкомату не з'явилися 14 тис. хлопців, які отримали повістку. Призову підлягає майже 24 тис. чоловіків. Така ситуація є критичною для регіону, передає Vlasno.info.

"Такого стану із призовом не було з 1998 року. Батьки прикривають дітей. Зустрічають співробітника військового комісаріату з вилами, погрозами та кулаками. Один призовник втік через вікно та городами від людей у формі. Тому на Вінниччині до кінця року розпочнеться ще один призов", – каже заступник обласного військового комісара Михайло Дзигаленко.

Строковики служитимуть у частинах постійної дислокації: в караулі, в добовому наряді, нестимуть службу на контрольно-пропускних пунктах, поки бойові бригади перебувають у районах проведення антитерористичної операції.

"Якщо ж ситуація із призовом не вирівняється, то може настати критична ситуація, коли нікому буде пильнувати за військовими частинами у тилу. На КПП, скажімо, стоятимуть контрактники, яких відкличуть із передової. А зараз бойові бригади і без того недоукомплектовані на 60-80 відсотків", - пояснює Дзигаленко.

Працівники військкоматів змушені щоранку їздити до призовників додому аби привезти їх на комісію.

"От у Білорусі ніхто повістки не носить і не оповіщає. Якщо протягом 10 днів не прийшов у військомат, то на 11 день до нього приходить поліцейський і порушує кримінальну справу. Там воєнкоми не бігають по хатах, - каже військовий комісар Вінницького військового об'єднаного комісаріату Олександр Данилюк. - Щоранку мої хлопці о 6:30 приходять на роботу і разом з дільничними їдуть автобусом і витягають з ліжка призовників. Хоча цим ми не повинні займатися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олександр Кондратюк одружився із двоюрідною бабою

Військові на початку року писали лист до Адміністрації президента із проханням законодавчо врегулювати ситуацію із призовом. Йдеться про створення єдиного реєстру військовозобов'язаних.

Хто без поважної причини не з'явився на виклик до військкомату, хочуть заборонити навчатися у вищих навчальних закладах та займати державні посади. Дозволити призивати до війська із 18 років, а не з 20. Платити за місяць строкової служби мінімальну зарплату у розмірі 3200 грн, оскільки зараз їм платять 256 грн.

Львівський обласний військовий комісаріат опублікував у мережі список із 15 тис. людей, які ухиляються від призову на військову службу на території області.

У списках вказана низка персональних даних призовника: ім'я, по батькові, прізвище, дата народження, а також район чи місто, де проживає ця людина.

Зараз ви читаєте новину «"Батьки з вилами зустрічають" - як в Україні проходить призов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути