Ексклюзиви
четвер, 10 травня 2007 12:54

Авторка "Байок кремлівського діггера" ховається від Путіна в Лондоні (ФОТО)

 
33-річна Олена Трегубова, приваблива білявка й авторка резонансної книги "Байки кремлівського діггера" втекла з Росії, щоб просити в Англії політичного притулку від "смертельної небезпеки", яка їй загрожувала.

Журналістка опублікувала книгу в 2003 році, після того, як три роки супроводжувала по всій країні президента Бориса Єльцина, а потім ще рік освітлювала діяльність Путіна. "Головний сенс цієї книги: Путін згубив свободу преси в Росії, - говорить вона. - Звичайно, і з Єльциним були проблеми, але тоді була епоха свободи, епоха надій".

Книга відразу стала успішною в Росії. У ній була описана сцена флірту з Путіном за суші, в той час, коли він був директором спецслужби ФСБ. Незабаром після виходу книги Трегубова втратила роботу в газеті "КоммерсантЪ" і потрапила в чорний список російської преси.

Серед іншого, книга критикувала - у зв"язку з єльцинським розпродажем державної власності - і Бориса Березовського, тоді власника "Коммерсанта", а нині політичного емігранта в Лондоні. Але, незважаючи на звільнення Трегубової, Березовській тоді подзвонив їй, зізнавшись, що це - перша книга, яку він прочитав з початку до кінця, після "Нестерпної легкості буття" Мілана Кундери.

В лютому 2004 року, за декілька секунд до того, як Олена Трегубова відкрила двері своєї квартири, на сходовому майданчику вибухнула бомба. Вона уникнула смерті лише тому, що в останню мить вирішила довести до ідеалу форму своєї зачіски, замість того щоб поспішити до таксі, що чекало на неї. Журналістка підписала своє прохання Британії надати їй політичний притулок 23 квітня, в день, коли помер Єльцин, пише газета Independent (за матеріалами Инопресса).

Зараз ви читаєте новину «Авторка "Байок кремлівського діггера" ховається від Путіна в Лондоні (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути