четвер, 12 липня 2007 08:47

Авторитет, який контролював АвтоВАЗ, повісився на власних штанях

В СІЗО Рязані знайдений повішеним кримінальний авторитет Володимир Пчолін, підозрюваний в організації двох десятків вбивств. Захисники Пчоліна впевнені, що їхнього підзахисного вбили, а потім інсценували самогубство.

Вранці 10 липня Пчоліна мали доставити з СІЗО до суду Рязані, де розглядалася скарга адвокатів, які добивалися його звільнення з-під варти. Проте засідання не відбулося, оскільки секретар суду повідомила захисників, що їх клієнт помер.

Коли захисники звернулися до керівництва СІЗО, їм розповіли, що Пчолін повісився на власних брюках в одиночці, де він сидів.

Відслуживши на початку 1990-х у дивізії імені Дзержинського, Пчолін повернувся в рідне Тольятті, де увійшов у волговське злочинне угрупування, незабаром ставши одним з його лідерів. За даними карного розшуку, в банді він відповідав за проведення силових акцій. Пчолін взяв активну участь у війні між волговським та іншими угрупуваннями за контроль над АвтоВАЗом.

У 1995 році на Пчоліна було здійснено замах, але він вижив. У результаті майже десятирічної війни було вбито понад 500 людей, а волговське ОЗУ, яке в період свого розквіту контролювало половину відвантаженнь АвтоВАЗу та десятки дилерських фірм заводу, практично поголовно було знищене. Тих "волговських", що залишилися в живих у 2003 році засудили до тривалих термінів, визнавши винними в 20 замовних вбивствах. При цьому підсудні дали свідчення, що замовлення отримували від Пчоліна.

Затримали Пчоліна в квітні 2007 року в Москві. Спочатку його етапували до Рязані, щоб розслідувати епізоди, пов"язані зі справою місцевого угрупування Владимира Єрмолова на прізвисько Слон, замовлення якого виконували "волговські", а потім збиралися відправити до Тольятті.

Адвокат Пчоліна заявив, що не вірить у самогубство свого підзахисного. За словами захисника, у них були всі шанси виграти цю справу, оскільки свідки відмовилися від свідчень на Пчоліна або заявили, що давали їх під тиском. Як сказав адвокат, Пчолін неодноразово говорив, що його можуть спробувати вбити в СІЗО тольяттінські бандити.

У свою чергу, старший помічник прокурора Рязанської області, який розслідував справу "слонів", переконаний у самогубстві авторитета. За його словами, на допитах "слонівські" розповідали, що Пчолін їм не раз говорив, що ніколи не сидітиме, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Авторитет, який контролював АвтоВАЗ, повісився на власних штанях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути