Ексклюзиви
вівторок, 04 листопада 2008 11:37

Явка на попередніх виборах в США побила всі рекорди

Явка американських виборців на попередніх виборах в США побила всі рекорди за попередні роки, повідомляє AFP. Близько 28,9 мільйонів американців достроково проголосували за одного з кандидатів в президенти США.

Зокрема, новий рекорд був встановлений в ключових штатах, що коливалися, таких як Джорджія, Айова і Північна Кароліна. За даними газети TheLosAngelesTimes, в Джорджії число виборців, що проголосували достроково, збільшилося в три рази в порівнянні з виборами 2004 року. Всього по країні було зареєстровано на 2,5 відсотка більше виборців. Тепер число тих, хто може голосувати, складає 73,5 відсотка від всього населення США.

У багатьох штатах бажаючим віддати свій голос достроково доводилося вистоювати багатогодинні черги. Студенти, що навчаються в університеті в Коламбусі, штат Огайо, розповіли, що провели в чергах до дільниць більше шести годин.

Більшу частину серед людей, що проголосували достроково, склали прихильники Демократичної партії. Аналітики відзначають, що під час попередніх виборів на дільницях було дуже багато афро-американців і молодих виборців.

У двох містах в штаті Нью-Гемпшир, в яких за традицією голосування починається відразу після півночі в день виборів, - Діксвіль Нотч і Хартсі - перемогу отримав демократичний кандидат в президенти Барак Обама. У Діксвіль Нотч Обама обійшов суперника Джона Маккейна "с рахунком" 15:6, а в Хартсі - 17:10. Два виборці в Хартсі віддали свої голоси за Рона Пола.

Зараз ви читаєте новину «Явка на попередніх виборах в США побила всі рекорди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути