понеділок, 23 квітня 2018 12:57

АТБ судиться з активістами, які відстояли сквер замість магазину в столиці - депутат

Автор: ukranews.com
  У квітні 2017 року "АТБ" встановив битовку - вона згоріла.
У квітні 2017 року "АТБ" встановив битовку - вона згоріла.

Мережа супермаркетів АТБ-Маркет подала цивільний позов на депутата Київради і ще шістьох жителів столиці за те, що останні перешкодили скандальному будівництву супермаркету мережі по вул. Чорнобильській у Святошинському районі Києва.

Про це на сайті "Громада Київщини" написав депутат Київради Прохор Антоненко (фракція ВО "Свобода"), щодо якого, в тому числі, поданий позов.

За його словами, перше засідання за позовом АТБ відбулося 4 квітня.

"Судять тих, хто зупинив незаконне будівництво на Біличах. З цієї забудови вперше в Києві вдалося скасувати дозвільні документи. Скасування ініціював нардеп Юрій Левченко", - написав Антоненко.

"АТБ не очікувала опору громадськості. Забудовники були впевнені, що мають підтримку київської влади. Вони також можуть дозволити собі "запросити" силову підтримку. За заявами АТБ-шників почали активно відкривати кримінальні справи проти активістів. Писали заяви, що жінки-активістки погрожували фізичною розправою їх співробітникам і тітушкам. Зібрали з соцмереж фото протестувальників і заявили, що саме вони організували заворушення. Забудовник стверджує, що з сотень людей, що зібралися на протести, саме ці 6 осіб знищували їхнє майно. Тобто робили все, щоб залякати активістів", - пише депутат.

Він нагадав, що протистояння з мережею супермаркетів почалося майже десять років тому.

"АТБ придбало землю, на якій росли столітні сосни. У КМДА тоді дали висновок, що ділянка не є зеленою зоною. Однак зазначу, що ця територія з 2005 року входить до Програми розвитку зелених зон Києва", - написав Антоненко.

За його словами, хоча ділянка у АТБ була з 2007 року, рубати дерева і робити дозвільні документи на будівництво почали лише в 2015-му.

"Посеред ночі представники забудовника вирізали столітні дерева. А 2016-го, після отримання незаконних документів на будівництво супермаркету, забудовник привіз тітушок з ГО "Майдан". Як наслідок, почалися сутички місцевими жителями. Постраждали люди. Тоді громада об'єдналася і дала забудовникам відсіч", - нагадав депутат Київради.

Він також додав, що по цій забудові вдалося чи не вперше в Києві скасувати дозвільні документи.

"Містобудівні умови та обмеження, Декларація на початок будівельних робіт скасовані. ... АТБ скасовані дозвільні документи, перемога на боці киян. Але з бажанням помститися, або щоб залякати інших активістів, забудовник подав на мене і найбільш активних противників забудови цивільний позов", - написав депутат.

"Активісти готові відстоювати зелену зону, і залякати нікого не вдасться", - підсумував він.

Нагадаємо, конфлікт між жителями Святошинського району Києва і АТБ почався близько 10 років тому - 2007 року власники АТБ купили ділянку землі зі столітніми соснами. Скандал розгорівся в кінці 2016 року, коли АТБ за допомогою спортивних чоловіків з ГО "Майдан" встановило паркан і будівельний вагончик з біотуалетом. Незадовго до цього, місцевим жителям вдалося домогтися рішення про створення на цій ділянці Скверу героїв - тому зіткнень з тітушками уникнути не вдалося - активісти спалили паркан.

Після цього АТБ ще тричі намагався почати будівництво магазину. 6 лютого 2017 року - мешканці знову знесли і спалили паркан, встановлений за підтримки тітушок, а 11 лютого того ж року - повністю згоріла будівельна побутовка.

Однак, в квітні 2017 року АТБ знову встановив побутовку - вона теж довго не простояла і згоріла.

Автор: ukranews.com
  Активісти готові відстоювати зелену зону
Активісти готові відстоювати зелену зону

Роздрібна мережа компанії АТБ-Маркет заснована 1993 року. Співвласниками АТБ в рівних частках є бізнесмени Геннадій Буткевич, Євген Єрмаков та Віктор Карачун, статок кожного з яких у 2017 році склав близько 105 млн доларів.

Зараз ви читаєте новину «АТБ судиться з активістами, які відстояли сквер замість магазину в столиці - депутат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути