четвер, 02 вересня 2010 09:55

Армію почнуть скорочувати вже цього року

Армію почнуть скорочувати вже цього року

Чисельність Збройних сил України буде скорочуватися вже в 2010 році.

Про це заявив міністр оборони Михайло Єжель, передає "Українська правда". Чиновник поінформував, що реформування армії буде здійснюватися в три етапи.

За його інформацією, в 2010-2011 роках передбачається вивільнити ресурси шляхом розформування та скорочення чисельності особового складу військових частин, що не входять до загальної структури Збройних Сил.

Міністр додав, що на 2012-2013 роки передбачено заходи з реформування Збройних сил, оптимізації їх структури та зменшення чисельності.

Єжель повідомив, що на третьому етапі, в 2014-2015 роках, передбачається почати подальший розвиток Збройних Сил шляхом внесення змін до структури бюджетних витрат Міноборони і підвищити боєздатність армії.

Як відомо, раніше в Міноборони заявляли про намір скоротити чисельність особового складу Збройних сил на 15-20% до 2015 року.

Також міністр оборони заявив, що між Міністерством оборони та Міністерством фінансів підписано документ, за яким видатки на оборону в 2011 році мають становити 13,6 мільярда гривень.

Про це він сказав учора, виступаючи у Національному університеті оборони України з нагоди Дня знань та початку нового навчального року, передає УНІАН.

Єжель підкреслив, що на сьогодні практично вирішено питання щодо додаткового фінансування потреб Збройних сил України у поточному році на суму 903 мільйони гривень. За його словами, ці кошти буде спрямовано на вирішення першочергових соціальних проблем у військах.

Говорячи про вирішення проблем підготовки військ та відновлення озброєння і військової техніки в поточному році, міністр оборони висловив сподівання, що виділений ресурс дозволить призупинити падіння рівня вишколу особового складу та підтримати техніку в належному стані.

За словами Єжеля, "між Міністерством оборони та Мінфіном підписано документ, за яким видатки на оборону у 2011 році мають становити 13,6 мільярда гривень. Ця цифра є оптимальною в тій ситуації, яка є в державі".

Міністр також поінформував про проведення розрахунків потреб фінансування ЗСУ на 2011-2015 роки.

"Виділення коштів у обсягах, запропонованих Міністерством оборони, дозволить повністю стабілізувати ситуацію в армії, підготувати підґрунтя їх подальшого реформування та до 2015 року наростити боєздатність Збройних сил до запланованих показників", – наголосив Єжель.

Зараз ви читаєте новину «Армію почнуть скорочувати вже цього року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути