четвер, 26 червня 2008 19:37

Армія США вперше перехопила відокремлену боєголовку

Армія США спільно з Агентством протиракетної оборони і компанією LockheedMartin успішно випробувала мобільний протиракетний комплекс THAAD (TerminalHighAltitudeAreaDefense), вперше відпрацювавши перехоплення бойової частини, що відокремилася від розгінних ступенів ракети. Як повідомляється в прес-релізі Агентства ПРО США, випробування було проведене на тихоокеанському ракетному полігоні в районі Гавайських островів 25 червня після 16.00.

Скидання мішені, яка імітувала балістичну ракету, було виконане з борту військово-транспортного літака C-17 ВВС США. Приблизно через шість хвилин після цього з мобільної пускової установки THAAD була запущена протиракета, яка знищила мішень прямим попаданням в середніх шарах атмосфери.

В ході випробування, яке було максимально наближено до реальних умов, здійснювалася перевірка можливостей ракети-перехоплювача по захопленню і супроводу балістичної ракети супротивника з подальшим знищенням бойової частини, що відокремилася від неї. Окрім цього проводилася оцінка дії стартуючої протиракети на пускову установку. Нинішнє випробування стало п"ятим за рахунком.

У минулому місяці Армія США сформувала перший дивізіон THAAD на базі Форт Блісс, штат Техас, в цілях підготовки особового складу. Постановка комплексів на бойове чергування назначена на наступний рік.

Мобільний комплекс THAAD призначений для перехоплення балістичних ракет середньої і малої дальності як на кінцевих, так і на середніх позаатмосферних ділянках траєкторій їх польоту. До складу комплексу входять станція радіолокації, система управління вогнем, пускові установки і ракети-перехоплювачі, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Армія США вперше перехопила відокремлену боєголовку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути